Kolumbialaishomolle turvapaikka Espanjassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kolumbialainen homoaktivisti sai turvapaikan Espanjasta.

Manuel Velandiaa, 55-vuotiasta kolumbialaishomoa uhattiin kuolemalla ja hänen kotiinsa Bogotássa heitettiin käsikranaatti vuonna 2002 hänen homoseksuaalisuutensa ja homojen oikeuksien puolesta tekemänsä työn takia. Kun uhkauksen alkoivat ulottua hänen perheeseensä, hän sai tarpeekseen ja lähti Kolombiasta.Hän saapui Espanjaan vuoden 2007 alussa Punaisen Ristin ja Espanjan Pakolaisavun (CEAR) avustuksella. Aluksi hän päätyi San Sebastianin yliopistoon ja sen jälkeen Alicanten yliopistoon, jossa hän aikoo väitellä tohtoriksi.

Viime vuonna hyväksytyn uuden turvapaikkalain nojalla Espanjan hallitus on myöntänyt hänelle pakolaisaseman ja turvapaikkaoikeuden sukupuolisen suuntautumisen perusteella. Velandian mukaan Espanja tunnustaa sukupuolisen moninaisuuden ja vahvistaa vähemmistöjen oikeuksia esimerkillisellä tavalla.

Velandia toimi kotimaassaan yliopiston opettajana, myötävaikutti radio- ja televisio-ohjelmissa ja kirjoitti artikkeleita, joissa tuomitsi Kolumbian homojen vainoamisen. Hän oli myös vuonna 1976 perustamassa sukupuolisen vapauttamisen liikettä (Movimiento de Liberación Sexual de Colombia). Järjestön mielestä hänen ainoa rikkeensä on ollut, että hän on arvostellut Kolumbian katolista kirkkoa, oikeistoa ja puolisotilaallisia joukkoja siitä, että ne ovat tehneet homofobiasta johtotähtensä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

El País

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!