Maxim Popov on vapautettava!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maksim Popov tuomittiin Uzbekistanissa seitsemäksi vuodeksi vankeuteen homoseksuaalisuuden edistämisestä. Tuomio perustuu Uzbekistanin homofobiseen lainsäädäntöön. Saksalainen kansanedustaja Volker Beck kertoi eilen lähettäneensä maansa ulkoministerille Guido Westerwellelle vetoomuksen Popovin vapauttamisesta. Westerwellen tulisi kääntyä Uzbekistanin hallituksen puoleen ja vaatia vapauttamista. Tieto vetoomuksesta on mennyt myös Uzbekistanin lähetystölle.

Uzbekistan on maa, jossa systemaatisesti poljetaan ihmisoikeuksia. Maa on strategisesti tärkeä, koska uzbekistanilaiselta Termesin lentokentältä hoidetaan Afganistan-joukkojen huoltoa.

Maxim Popovin vankeustuomiosta kerrotaan alempana mainitulla nettisivulla laajemmin. Hän sai tuomionsa jo viime syyskussa, mutta tapaus tuli julki vasta helmikuussa kun Human Right Watch kyseli hänen tilanteestaan lisätietoja. Hänet tuomittiin siitä, että hän kirjoitti esitteen, jonka oli rahoittanut Global Fund to Fight AIDS ja UNICEF. Esitteessä kehotetaan käyttämään kondomeja ja puhtaita neuloja, ja kondomien käytöstä annetaan tarkkoja ohjeita. Syyttäjä vaati rangaistusta moraalittoman käyttäytymisen edistämisestä. Esite takavarikoitiin

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hwHarH_v67wmrEEhfqo3iDdS3aGg


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!