ILGA-Aasian konferenssi karkotettiin kongressihotellista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Ranneliikkeen keskustelupalstalla on jo kerrottu tapahtumista Indonesian provinssipääkaupungissa Surabajassa (Java Timur). Aasian lesbo- ja homojärjestöjen kansainvälinen liitto oli kutsunut edustajat eri maista neljänteen alueelliseen Aasia-kokoukseen, jonka teemana oli kuvaavasti "LGBT ASIA Moving Forward". Kokoukseen tuli noin 150 osanottajaa 16 maasta.

Kokoushotelliin tuli myös ryhmä kiihtyneitä muslimeja, jotka vaativat vastaanottoaulan henkilökuntaa kutsumaan poliisit ja lopettamaan homojen kokouksen. Poliisien pitäisi ajaa homot ulos ja kieltää kokous. Tilanne uhkasi laajentua, ja sen vuoksi vastaanottohenkilökunta todella kutsui poliisin. ILGA-edustajien, muslimien ja poliisin välillä käydyt neuvottelut eivät johtaneet tulokseen. Poliisi pelkäsi lisää mielenosoittajia ja levottomuuksia, ja kokousedustajat päätettiin siirtää turvallisempaan paikkaan. ILGA tiedotti ainoastaan, että osanottajat ovat turvassa. Lähipäivinä odotellaan perusteellisempaa tietoja ja kannanottoa.

Java Timurin provinssissa asuu noin 36 miljoonaa asukasta. Pääkaupungissa Surabajassa on 2,6 miljoonaa asukasta. 90% väestöstä on muslimeja.

*****

Kieltoja vaaditaan puolin ja toisin. Läntiset HLBTI-järjestöt ovat erittäin hanakoita vaatimaan kieltoja äärimuslimeille, eheyttäjille ja jamaikalaisille vihalaulajille.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta