Espanjalainen tutkimus: Homoparit ovat erinomaisia vanhempia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Espanjan Baskimaassa 214 uusperhettä koskenut tutkimus osoitti homoparien olevan erinomaisia lasten kasvattajia.

Ensimmäinen Espanjassa tehty tällainen tutkimus osoitti, että homovanhemmat tarjoavat lapsille erinomaisen kasvuympäristön, koska vanhemmat välittivät lapsilleen muita kasvattajia enemmän sellaisia arvoja kuin esimerkiksi suvaitsevaisuus. Molemmat vanhemmista osallistuvat tiiviisti lasten kasvattamiseen.

Tutkija Enrique Arranz totesi perheen traditionaalisten roolien muuttuneen, koska nykyisin monesti vaimon on käytävä myös töissä. Vähiten henkilökohtaisia ongelmia oli niillä lapsilla, jotka kuuluivat tiiviisti hyvät henkilösuhteet omaavaan perheeseen.

Hyvässä taloudellisessa asemassa olevat lesbonaiset, ja joilla oli vahva halu tulla äideiksi, käyttivät merkittävästi muita enemmän aikaansa lapsilleen. Homoseksuaalien ja adoptiovanhempien perheissä vanhemmat olivat muita demokraattisempia ja paremmassa vuorovaikutuksessa keskenään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pääasiassa Baskimaassa ja Andalucíassa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin erilaisia perhetyyppejä, traditionaalinen, yhden vanhemman, homovanhempien, avioeron jälkeisiä uusperheitä, monilapsisia perheitä ja suoran adoption tehneitä perheitä, kutakin näistä 30-40.

Tutkimuksesta uutisoi: Typically Spanish - Spain News

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!