Gayteatterin esitys HS:ssa: Instituutio ei estä elämän juhlaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

Ranneliiikkeen keskustelupalstalla oli illalla spontaani reaktio: "Oli kyllä todella hauska esitys, nautin jokaisesta hetkestä. Lavastus, puvut ja roolisuoritukset vetävät kyllä vertoja monelle ammattiteatterille. Yleisöä olisi vain saanut olla vähän enemmän".

Seuraavat esitykset ovat lauantaina. Nyt odotellaan lisää kommentteja ja arvosteluja. Enää vain seitsemän esitystä.


HS:n arvostelu: Instituutio ei estä elämän juhlaa

Helsingin Sanomien arvostelija on käynyt katsomassa esitystä. Otsikko: Heteroavioliitto jorataan rikki. Arvostelijan, Touko Kauppisen mukaan, tämä esitys varmaan jotenkin liittyy kysymykseen samaa sukupuolta olevien rakkausavioliitoista. Vanha näytelmä on muuttunut ajankohtaiseksi painotuksia muuttamalla. Klassikkofarssin opiskelijapojilla Jckilla ja Charelylla on nyt homosude, samoin heidän ystävillään Amylla ja Kittyllä. He kuitenkin elävät rakentaen kulisseja.

On valeliittoja. Mies- ja naisparien väliillä on koko ajan säpinää. Välillä on näkyvissä strategisia paikkoja, välillä unelmoidaan sukupuolineutraalista. Vanha epookki on säilynyt. Koko ajan ollaan vanhassa viktoriaanisessa Englannissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Näytelmä tunnetaan maailmalla ristiinpukeutumisnäytelmien äitinä. Mika Rossi näyttelee vapautuneesti Charleyn tädiksi muuttuvaa Bobbsia. Hän auttaa avioliittohuolissa. Monet asiat saavat vauhtia vasta puoliajan jälkeen. Juonen käänteitä on karsittu, mutta parasta on lopun karnevaali. Siinä ovat kuin yhtä perhettä kaikki HLBTI:t. Instituutio ei estä elämän juhlaa.

(arvostelu on kuvattu tässä omin sanoin)

Ylen sivulla kerrottiin tästä produktiosta
Teatterin kotisivut

3 kommenttia

Lauantaina teatterit sulkeutuvat työnseisauksen vuoksi. Onko gayteatteri lakossa tai myötätuntolakossa?
  • 2 / 3
  • DarkOrion
  • 26.3.2010, 22.41
Ei sulkeudu, on ihan harrastajateatteri:D