Ääri-imaamin vierailu Ruotsiin peruutettu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

30.3.2010 Ääri-imaamin vierailu peruutettiin

Eilen ilmoitettiin, että imaami Abdullah Hakim Quick ei saavu viikonloppuna Ruotsiin nuorten muslimien kongressiin. Omassa tiedotteessaan he kertovat, että näin halutaan rauhoittaa tilannetta.

27.3.2010 Nuoret muslimit loukkaantuneita

Ruotsissa nuorten muslimien yhdistys kertoo olevansa loukkaantunut niistä syytteistä, joita RFSL ja jotkut bloggaajat ovat esittäneet. Nuoria muslimeja on syytetty siitä, että he kutsuivat vieraakseen imaami Abdullah Hakim Quickin ja tätä pidetään juutalais- ja homovastaisena.

Nuoret muslimit ihmettelevät , että eihän yleensä kirkkoja tai puolueita syyllistetä sen mukaan, mitä heidän kutsumansa vieraat ovat joskus sanoneet esim. homoseksuaaleista. Yhdistys ottaa vakavasti ne tiedot, joita heidän imaami-vieraastaan on kerrottu, mutta nuorten muslimien yhdistys ei ole syyllinen vieraidensa sanomisista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nuorten muslimien konferenssissa ei käsitellä homoseksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä. Aikaisemmin on keskusteltu suhtautumisesta HLBTI-kysymyksiin RFSL:n nuoriso-osaston ja queer-opiskelijoiden kanssa, ja yhdessä on päätetty molemminpuolisesta kunnioituksesta ja ymmärtämisestä.

Nuoret muslimit muistuttavat, että eletään avoimessa yhteiskunnassa. Täällä saa puhua islamiin perustuen heteroavioliiton puolesta, ja se, joka haluaa valita toisenlaisen elämäntavan, saa vapaasti tehdä niin.


24.3.2010 Ääri-imaami vierailulle Ruotsiin

Ruotsin nuoret muslimit pitävät konferenssiaan toukokuun 2.-5. päivinä. Tarkoituksena on luoda näkemystä tulevaisuuteen. Pääpuhujaksi on hankittu amerikkalais-kanadalainen imaami Abdullah Hakim Quick, joka tunnetaan kansainvälisesti siitä, että hän levittää vihaa homoja kohtaan. Hän on mm. puhunut, että homot muodostavat yhteiskunnassa yhden vaarallisimmista ryhmistä ja että islam määrää homoille kuolemanrangaistuksen.

RFSL on huolestunut, että Ruotsin nuoret muslimit ovat valinneet konferenssiinsa puhujaksi miehen, joka on pahempi kuin Ruotsin oma Åke Green. Tämä imaami käyttää uskontoa vihan levittämiseen, sanoo RFSL:n puheenjohtaja Sören Juvas.

RFSL toivoo, että nuoret muslimit miettisivät ihmiskuvaansa, ja siinä kannattaa pitää mielessä, että myös musliminuorten joukoissa on homoja ja lesboja ja heidän sisaruksiaan, vanhempiaan ja muita läheisiä.

Ruotsin nuoret muslimit eivät ole reagoineet siihen, että imaamia syytetään homovihasta. Ilmeisesti imaamilta odotetaan uusia näkemyksiä ja inspiraatiota matkalla kohti tulevaisuutta.

Imaami on aiheuttanut protesteja, kun hän on esiintynyt Englannissa. King’s Collage Londonin luennolla helmikuussa englantilaiset HLBTI-aktivistit protestoivat, kun imaami esitteli näkemyksiään juutalaisista ja homoista. Imaami aiheutti hämminkiä myös Uudessa Seelannissa jo vuonna 2003 kun hän ohjelmassa Voice of Islam eräällä tv-kanavalla tarjosi näkemyksiään homoseksuaalisuudesta. Ohjelmasta tehtiin valitus valvovalle viranomaiselle. Valituksessa kerrottiin , että ohjelmassa imaami kertoili homojen likaisista käyttäytymistavoista ja syyllisyydestä aidsiin. Hän myös kertoi, että islam tarjoaa homoille kuoleman.

1 kommenttia

Jaa. Voisivat raahata paikalle albanialaisen muslimin, joka voisi kertoa, että 90% paikallisista muslimeista ei ole eläessään viitsinyt vaivautua moskeijaan. Ehdotuskin kirkkoon tai moskeijaan lähtemisestä aiheuttaa närästyskohtauksen.