EU solmii kauppasopimuksia ihmisoikeuksista piittaamatta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

UkGayNews kertoi eilen Europarlamentin tapahtumista. Maanantaina kaksi gay-EU-parlamentaarikkoa kritisoi voimakkaasti komissaari Andris Piebalgsin (Liettua) ajamaa Cotonou Agreement -sopimusta. Siinä hahmotellaan Euroopan unionin ja Afrikan, Karibian ja Tyynen valtameren alueen valtioiden (ACP) poliittisia ja kauppasuhteita.

Komissaari Piebalgs hyväksyi viime viikolla uuden sopimuksen ACP:n kanssa ja siinä ei puhuta mitään HLBTI-väestön ihmisoikeuksista. Aikaisemmin oli tarkoituksena sisällyttää syrjimättömyys uusiin sopimuksiin. Euroopan parlamentti oli edellyttänyt tällaista koplaamista.

Uutta sopimusta kritioivat Michael Cashman (Englanti) ja Ulrike Lunacek (Itävalta). Molemmat kuuluvat parlamentin HLBTI-asioita seuraavaan ryhmään. Heidän mukaansa Euroopan unionin komissio luopui periaatteistaan. Homojen kiduttaminen, tappaminen ja vankilatumiot eivät vaikuta kauppasuhteisiin. Ihmisoikeuksia on siis edelleen kahdenlaisia: sellaisia, joista pidetään kiinni ja toisia, joista tarpeen tullen livetään.

ACP-ryhmään kuuluu 79 maata. Niistä 49 on kriminalisoinut homoseksuaalisuuden ja niistä viisi tuomitsee HLBTI-ihmisiä kuolemaan. Ulrike Lunacek ihmetteli, että EU taipuu näiden hallitusten edessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!