Hollantilaiset loukkaantuneita, kenraali pyysi anteeksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

30.3.2010 USAn ex-kenraali pyytää anteeksi

Amerikkalainen kenraali on lähettänyt Hollantiin anteeksipyynnön. Hollannin puolustusministeriö kertoi asiasta.

Ovatkohan nämä Hollannin alokkaita sulkeisissa?

20.3.2010 USA-kenraali moittii Hollannin homoarmeijaa

USAssa senaatin kuulemisessa eläkkeellä oleva amerikkalaiskenraali syytti Hollannin arneijan huonoa toimintaa Szrebrenicassa. Syy: Hollannin armeija on täynnä homoja. Hollantilaiset eivät tykänneet tästä lausunnosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Amerikkalainen eläkkeellä oleva kenraali John J. "Jack" Sheeham tulkitsi senaatin armeijakomission kuulemisessa historiaa uudella tavalla. Kuuleminen järjestettiin Don't ask, don't tell -politiikan vuoksi. Hollannin armeijan homosotilaat ovat osasyynä siihen, että Szrebrenicassa 1995 tapahtui verilöyly. Bosnian serbit tappoivat ainakin 7 000 bosnialaista miestä ja poikaa. Ihmisten kokoamispaikalla oli sinikypäräisiä YK-sotilaita, jotka eivät tehneet mitään estääkseen väestön kuljetukset surmapaikoille. Sotilaat olivat hollantilaisia.

Sheehanilta kysyttiin, onko hän kuullut mitään kielteisiä kommentteja niistä maista, joissa homot hyväksytään armeijaan. Sheehan vastasi, että Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen Euroopassa sotavoimissa ei enää uskottu, että tarvittaisiin taisteluvoimaa. On rakennettu rauhanarmeijoita ja armeija on tietoisesti liberalisoitu. Sellainen huonosti valmistautunut armeija ei pystynyt estämään Bosnian joukkomurhia. Eläkeläiskenraalilta kysyttiin, onko Hollannin armeijan johto esittänyt tällaista kritiikkiä, ja erityisesti maininnut homojen ja lesbojen osuuden. Sheehan sanoi, että "kyllä, he ovat pitäneet tätä asiaa osana ongelmaa". Tämän on kuulemma kertonut aikaisempi armeijan johtotehtävissä ollut, joka kuitenkin myöhemmin sai lähteä armeijasta.

Yksi komitean jäsen kyseli, miksi Englannin armeijassa on homoja ja lesboja ja Englanti on suurin liittolainen Amerikalle. Sheenan vastasi, että ei Lontoon hallitus halunnut homoja ja lesboja armeijaan, vaan se saneltiin Euroopasta.


Pöyristystä Hollannissa

Sheenanin lausunnot ovat aiheuttaneet pöyristystä Hollannissa. On hämmästyttävää, että sentasoinen mies kertoilee tuollaista hölynpöltyä, kommentoi puolustusministeri. Szrebrenican tapahtumia on selvitelty laajasti, eikä ennen ole huomattu, että syy olisi armeijan homoissa ja lesboissa.


Loppuuko homo- ja lesbokielto?

Aikaisemmin kuulemisessa johtava amerikkalaiskenraali David Petraeus ei nähnyt mitään syytä jatkaa homojen ja lesbojen palvelukieltoa. Obama on luvannut, että kielto poistuu.


Kenraali Youtubessa

2 kommenttia

Sheehan on sukujuuriltaan irlantilainen mutta ei ilmeisesti tunne vanhaa irlantilaista kansanviisautta "A silent mouth is sweet to watch".
  • 2 / 2
  • sleepygay
  • 23.3.2010, 16.27
Ko. satusetä ilmeisesti unohti, että USA:n tapahtumia seurataan aika hyvin muuallakin maailmassa, joten mitä vain ei voi sanoa julkisuudessa ilman että ennemmin tai myöhemmin totuus selviäisi. No, ainakin papparaisella riittää mielikuvitusta. Nyt pitäisi vain ymmärtää, milloin on tarinoinnin aika.