Hollantilainen Joop Roeland on kuollut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Eilen kuoli Haarlemissa, Hollannissa syntynyt kirjailija ja sielunhoitaja, isä Joop Roeland. Viime vuosina hän keskittyi erityisesti samaa sukupuolta olevien sielunhoitoon. Aina, kun kirkko oli kriisissä ja kirkon suunnalta lausuttiin homoista ja lesboista ikäviä asioita, Isä Joop Roeland puhui rakkauden teemasta. Hän sai kunnioitusta ja ymmärtämystä eikä hän pelännyt levittää ajatuksiaan myös mediassa. Erityisesti nyt, kun katolisessa kirkossa on ristivetoa, isä Joop Roelandin poismenoa surraan.

Isä Roeland osallistui moniin HLBTI-väen seminaareihin ja neuvottelupäiviin.Hän oli taitava, ystävällinen ja älykäs keskustelija.Hän oli syntynyt 1931 Haarlemissa. 1956 hänet vihittiin papiksi. Vuonna 1967 hän muutti Wieniin, jossa hän toimi katolisen korkeakouluyhteisön sielunhoitajana. Myöhemmin hän on toiminut seurakunnissa, mm. Ruprechtsin kirkossa Wienissä.

*****

Euroopassa on pitkän elämäntyön tehneitä aktiivisia ihmisiä, joita ei välttämättä tunneta koko mantereella, mutta joiden vaikutus omalla toiminta-alueellaan on ollut hyvin merkittävä. Isä Roeland oli yksi heistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!