Homoaktivistit pidätettiin Valkoisen talon edessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Torstaina Washington D.C.:ssä poliisi yhdessä salaisen palvelun kanssa pidätti kolme homoaktivistia Valkoisen talon edessä. Kaksi heistä oli lukinnut itsensä käsiraudoilla Valkoisen talon aitaan. Aktivistit ovat ennenkin olleet julkisuudessa: kapteeni Jim Pietrangelo (erotettu armeijasta 2004) ja luutnantti Dan Choi (erotettu viime vuonna, kun hän esiintyi ABC-tv-kanavalla). Tapahtuman järjestänyt Robin McGehee (GetEqual.org) joutui myös poliisin autoon.

Kaupungilla oli jo aikaisemmin mielenilmaus Don't ask, don't tell -politiikkaa vastaan. Mukana olivat Choi ja koomikko Kathy Griffin. Paikalla oli noin 300 aktivistia. Griffin kehotti kaikkia marssimaan Valkoiselle talolle. Vain satakunta ihmistä lähti. Siellä kaksi sotilasta oli kiinnittyneenä aitaan. Paikalla pidetystä puheesta on YouTube-video. Salaisen palvelun miehet erottivat mielenosoittajat aitaan kiinnittyneistä sotilaista. Parikymmentä aktivistia joutui neljään poliisiautoon.

Tunti meni sotilaiden irrottamiseen käsiraudoista

Kun sotilaat saatiin irti käsiraudoista, heidät pantiin käsirautoihin ja poliisiautoon.


Siviilitottelemattomuuspäivä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Newsweek kertoo muustakin tottelemattomuudesta eilisen kuluessa. Nancy Pelosin toimiston edessä oli vielä myöhään yöllä sit-in -tempaus. Nancy Pelosi on edustajainhuoneen demokraattinen puheenjohtaja. Mielenosoitus kohdistui työelämän syrjintäsuojalakiin. Paikalle kokontuneet ilmoittivat, että he jatkavat siihen saakka, kunnes Pelosi tuo lakiesityksen äänestykseen (tai poliiisi pidättää). Monissa muissakin kaupungeissa syntyi mielenosoituksia, kun tieto Washingtonin pidätyksistä levisi.

Netissä keskustellaan siitä, onko tällaisislla tempauksilla jotain merkitystä.

Twitterissä on GetEqual-sivulla tapahtumien seuranta käynnissä.


Kongressissa

YLE TV1:n aamuuutisissa kerrotaan tänään perjantaiaamuna kongressin keskusteluista. Entinen amerikkalainen kenraali syyttää, että homot Euroopan maiden armeijoissa ovat heikentäneet joukkojen taistelukelpoisuutta. Esim. Srebrenican joukkomurhan edessä Hollannin joukot kaikkine homoineen olivat toimintakyvyttömiä.

Video aidalta
Sit-in -video

1 kommenttia

Kenraali Sheehan ampui aivopierullaan omaan jalkansa ja sai heti kommenttinsa jälkeen puolustusvaliokunnan puheenjohtajalta
vastaukseksi "mielestäni olet aivan metsässä" lausahduksen. Kenraali väittää että Hollannin puolustusvoimien esikuntapäällikkö kertoi hänelle asian. Henkilö on todennäköisesti kuollut joten asiaa ei voi tarkistaa ja joudumme "luottamaan" kenraalin sanaan. Oliskohan Herra Kenraalin syytä mennä takaisin nukkumaan!

http://www.nytimes.com/aponline/2010/03/18/us/politics/AP-US-Military-Gays-Dutch.html?_r=1&scp=1&sq=sheehan&st=cse