Turkissa keskustelua homoista ja homoavioliitoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Turkin hallituksen sisällä käydään keskustelua siitä, onko homoseksuaalisuus terveysongelma vai yhteiskunnallinen ongelma.

Turkin hallituksessa riidellään siitä, miten homoseksuaalisuuteen olisi suhtautuduttava. Perheministeri Selma Aliye Kavaf selitti Hürriyet-lehden haastattelussa, että homoseksuaalisuus on sairaus ja sitä on hoidettava. Terveysministeri on toista mieltä. Homoseksuaalisuus on yhteiskunnallinen asia.

Lehtihaastattelussa perheministeri ilmaisi, että hän ei kannata homoliittoja, koska kyseesä on sairaus. Terveysministerin mukaan kyse on yhteiskunnallisesta asiasta eli vapaudesta, suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asenteet Turkissa ovat kaksijakoiset. Istanbulissa on vilkas gayelämä. Toisaalta samaan aikaan homo- ja lesbojärjestöt ovat oikeudessa, koska ne halutaan kieltää. Jo viisi järjestöä on käynyt oikeusprosessia. Valtionsyyttäjän mukaan ne rikkovat Turkin moraalisäääntöjä vastaan. Yhtään kieltoa ei ole vielä saatu aikaan. Samaan aikaan maassa ihaillaan ja juhlitaan transtähteä, Bülent Ersoyta. Monissa kodeissa homo- ja lesbolapset ovat perheelle häpeäksi.

Vallassa on uskonnollinen AKP-puolue.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!