Italiaan ollaan avaamassa pelkästään transsukupuolisille tarkoitettu vankila

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Toscanan alueelle Italiaan ollaan avaamassa 30-paikkaista vankilaa palvelemaan vain transsukupuolisia henkilöitä.

Alkujaan naisvankilaksi tarkoitettu laitos muutetaan kokonaan transsukupuolisille henkilöille. Se otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Italian 60 transsukupuolisesta vangista puolet sijoitetaan tähän laitokseen. Useimmat näistä vangeista kärsivät rangaistusta maksullisen seksin kaupittelusta ja huumerikoksista. Italiassa prostituutio sinällään ei ole rangaistavaa. Sitävastoin seksin kaupittelu ja bordellit ovat laittomia.

Tähän asti transsukupuoliset henkilöt ovat olleet sijoitettuina naisvankiloihin. Tilanne on aiheuttanut hankaluuksia siinä määrin, että heidät on pitänyt sijoittaa erillisiin osastoihin oman turvallisuutensa vuoksi. Sen seurauksena he eivät ole voineet käyttää kaikkia vankilan palveluksia.

Uuteen käyttöön tarkoitetussa vankilassa on kuntosali, kirjasto, ulkoilualue, johon kuuluu myös jalkapallokenttä. Vankilan maatila tarjoaa työtä vangeille oliiviöljyn ja viinin tuottamisessa myyntiin.

Italian sateenkaariyhteisö on ilmaissut tyytyväisyytensä uudesta vankilasta ja toivoo sen pystyvän tarjoamaan juuri transsukupuolisille sopivia palveluita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

***********

Taustatiedoksi uutisessa kerrotaan:
- Italiassa Toscana oli itseasiassa ensimmäinen alue, joka laillisti homoseksuaalisuuden vuonna 1795.
- Toscana oli ensimmäinen alue Italiassa, joka vuonna 2004 otti rikoslakiin seksuaalisen suuntautumiseen perustuvan syrjintäsuojan.
- Toscana oli itseasiassa ensimmäinen alue Italiassa, joka toteutti vuonna 2004 Ranskan mallin (PACS) mukaisen parisuhteen rekisteröinnin.

Uutislähde: The Sydney Star Observer

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!