ILGA-Europe esittäytyy videolla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

ILGA-Europe haluaa uudessa videossaan kertoa, kuinka se toimii ja miksi sellaista kattojärjestöä tarvitaan. ILGA Europella on vuosikokous joka vuosi lokakuussa ja tämä filmi on tehty viime lokakuun kokouksen yhteydessä Maltalla. ILGA Europe toimii HLBTI-ihmisten tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta. ILGAan kuuluu sekä järjestöjä että henkilöjäseniä. Tällä hetkellä taitaa lähes jokaisessa Euroopan maassa olla kansallinen järjestö, joka kuuluu ILGA Europeen.

Suomesta ILGAn kokouksiin on osallistunut vain valtakunnallisen Setan edustajat. Tulevana syksynä ehkä myös Hesetasta on joku paikalla. Muiden kaupunkien HLBTI-järjestöt eivät ole vielä kansainvälisesti aktiivisia. Se ehkä johtuu rahan puutteesta.

Hallituksen ihmisoikeusselonteossa korostetaan, että Suomen pitää olla aktiivinen myös kansainvälisessä ihmisoikeustyössä. Miten sille kansainväliselle työlle saataisiin taloudellinen tuki? Nykyinen tuki on tarkoitettu vain kotimaiseen toimintaa. Ruotsin RFSL toimii aktiivisesti myös kansainvälisesti. RFSL:n puheenjohtaja on mm. hakattu Moldovan Priden yhteydessä. Myös Baltian maissa RFSL toimii aktiivisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katso video

1 kommenttia

Ainakin tänä aamuna video pyörii hyvin huonosti 2 megan yhteydellä. Toivottavasti video kopioidaan Youtubeen, jotta sitä voisi katsoa myös hitaammilla nopeuksilla. Ja toivottavasti joku tekee siitä suomalaisen version, suomalaisiin tekstityksin. ILGA Europe varmaan antaisi luvan. Muuten se video jää eliittitavaraksi.