UK: Ensimmäinen parisuhteen rekisteröinti vankilassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Kolmekymppinen naispari rekisteröi virallisesti parisuhteensa englantilaisessa vankilassa.

Englannin keltaiseen lehdistöön* kuuluva The Sun uutisoi murhaajatar Sara Crane'in ja huumekauppiatar Joanne Davies'in virallistaneen parisuhteensa Surreyssa.

Rekisteriviranomaisen vankilassa suorittamassa seremoniassa pariskunta oli pukeutuneena siviilivaatteisiin. Heille sallittiin tämän jälkeen kahden tunnin mittainen kuherruskuukausi.

Crane totesi vankilatovereilleen: "Se oli täydellinen päivä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*) Keltaisella lehdistöllä ymmärretään yleisesti sensaatiojuttuja julkaisevia lehtiä. Suomalainen vastine on 7-päivää-lehti.

Keltaisesta lehdistöstä tarkemmin Wikipediassa hakusanalla "keltainen lehdistö"

1 kommenttia

Tiedustelin asiaa Suomen vankilaviranomaisilta. Sain vastauksen, ettei kyseisellä virkamiehellä ole tiedossa kenenkään vankeudessa olon aikana tapahtunutta parisuhteen rekisteröintiä.

Samaa sukupuolta olevien perhetapaamisia vankilan siihen tarkoitetuissa tiloissa on järjestetty. Tähän homo- ja lesbopareilla on yhtäläinen oikeus kuin heteropareillakin. Ilmeisesti vankilaviranomaisille on jotenkin todennettava mies- tai naisparin todellinen parisuhde, ellei heidän suhdettaan ole rekisteröity virallisesti. Tarkentavaa kysymystä en tästä esittänyt.