Saksan ulkoministeri otsikoissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Helsingin Sanomat kirjoittaa Westerwellestä ja Mronzista torstaina 11.3.2010.

10.3.2010 HLBTI-järjestö LSVD ja kansanedustaja Volker Beck varoittavat harkitsemattomista lausunnoista

Kun kritisoidaan ulkoministeri Westerwellen kumppania työmatkoilla, kannattaa olla tarkkana ja keskittyä asioihin, varoittavat HLBTI-järjestö LSVD ja saksalainen kansanedustaja, vihreiden Volker Beck, itsekin homo.

LSVD pitää hyvänä, että ulkoministerin mukana virallisilla matkoilla on hänen elämänkumpaninsa Mronz. Se on tärkeä viesti siitä, mikä on normaalia kansainvälisessä poliitikassa. Homot joutuvat monissa maissa kärsimään alistamisesta ja väkivallasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tässä asiassa pitää olla samat mittapuut, oli seuralainen homo- tai heteroseuralainen. Median kannattaisi pysyä asialinjalla ja välttää harkitsemattomia lipsauksia.


Myös kansanedustaja Volker Beck on Facebookissa varoitellut tänään harkitsemattomista puheista. Westerwellen puolisolla on samanlainen oikeus olla mukana ulkomaan vierailuilla kuin hetero-ulkoministeripariskunnalla. Mutta jos ulkoministeri Westerwelle suosii sellaisia, jotka lahjoittavat rahaa hänen puolueelleen, silloin on kritiikin paikka

9.3.2010 Westerwellen puolison matkoja arvostellaan

Guido Westerwelle on Saksan ulkoministeri, varakansleri ja liberaalien johtaja. Michael Mronz on hänen elämänkumppaninsa. Ulkoministerinä on oltu ulkomaanmatkoilla. Mrontz on osallistunut "rouvien" ohjelmaan.

Nyt Saksan sosiaalidemokraattien pääsihteeri Andrea Nahles vaatii tarkkoja tietoja Michael Mronzin matkaohjelmista. Spiegel-lehti kertoo tällä viikolla. että Michael Mronz kävi Bonnissa hotellin avajaisissa ja sanoi muutaman mainostavan sana hotellin hyödyksi. Bonn on aviopuoliso Westerwellen vaalipiiriä. Spiegel kertoo myös, että Mronz on osallistunut virkamatkoille, mukana seuruetta, jossa on liberaaleille avustuksia antaneita henkilöitä ja myös Mronzin omia liikekumppaneita.

Sosiaalidemokraatit aikovat nyt pääsihteeri Nahlesin mukaan aloittaa tutkimukset asiassa. Onko Mronz luonut liikesuhteita tai saanut erityisetuja. Mronz on nimittäin liikemies urheiluvälinealalla.


Liberaalit yrittävät puolustautua


Liberaalien mukaan on ollut pelkästään hienoa, että Westerwelle on ottanut ulkoministerinä mukaansa puolisonsa. Se on ollut melkoinen signaali muulle Euroopalle ja homoja kohtaan tunnetuille ennakkoluuloille. Nostaako nyt suvaitsemattomuus päätään sosiaalidemokraattisessa puolueessa (oppositiossa). Jos Westerwellen puoliso olisi ollut nainen, ehkä mitään tällaista hämminkiä ei olisi syntynyt.

Monet liberaalipoliitikot ihmettelevät sosiaalidemokraattien puoluesihteeriä. Liberaalien ja sosiaalidemoikraattien välillä on myrkyllinen ilmapiiri. Käytetäänkö nyt Westerwellen homoutta lyömäaseena.


Myös muualta oppositiosta kritiikkiä

Westerwellelle on tullut paljon kritiikkiä. Myös vihreät ja vasemmisto ovat vaatineet selvityksiä. Westerwelle kuitenkin ilmoittaa, että hän ottaa puolisonsa mukaan myös jatkossa. Ulkoministeriö tarkistaa aina, että matkaseurue täyttää normaalit kriteerit.


1 kommenttia

Uutiset Westerwellen puolison mukana matkustamisesta tuntuvat paisuvan paisumistaan - herra on ilmeisesti ollut mukana ulkomaankauppadelegaation matkoilla joilla ei välttämättä ole niinkään poliittista merkitystä. Asiasta tekee arveluttavamman se, että puolisolla on oma firma jonka markkinointi ei ole varmaankaan tehnyt puolison businekselle yhtään pahaa. Puoliso ei myöskään ole ainoa firmaa pyörittävä Westerwellelle sukua oleva henkilö joka on päässyt mukaan näille keikoille.