Tsekki: Ammattiliiton pomo sai lahjaksi kaulanauhassa kiinni olevan kynän

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 7

10.3.2010 Brnon homojärjestö lahjoitti kaulanauhassa olevan kynän ammattiyhdistyspomolle

Tsekin toiseksi suurimman kaupngin Brnon homojärjestö otti huumorilla ammattiyhdistyspomon puheet kynän putomaisesta, ja lähetti lahjana kaulanauhaan kiinnitetyn kynän. Kun hän tulevaisuudessa liikkuu siellä liikenneministeriössä, niin kynä ei nyt pääse putoamaan.


10.3.2010 Homofobinen ammattiyhdistyspomo syrjäytettiin

Maanantaina kokoontui kuljetusalan ammattiliittoja edustava kokous, ja siellä päätettiin, että Jaromir Dusek ei voi enää edustaa liittoa työehtosopimusneuvotteluissa. Neuvottelevana vastapuolena on nimittäin maan hallitus. Dusek ei ollut mukana kokouksessa. Dusekilta vaaditaan anteeksipyyntöjä ja kielenkäytön parantamista.

Jaromir Dusek ei pyytele anteeksi sanomisiaan. Hän päinvastoin syyttää liikenneministeri Gustav Slameckaa rahankavalluksista. 8 miljardia kruunua rautateiden rahaa on hävinnyt ja nyt Jaromir Dusek kertoo toisenkin nimen: pääministerin viraston Jan Novak on homojärjstön jäsen ja salainen palvelu tutkii parhaillaan, mitä on tapahtunut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ammattiliiton pomon, Jaromir Dusekin mukaan homot ovat ottaneet haltuunsa Tsekin rautatieliikenteen. Äskettäin iltapäivälehdistö paljasti, että liikenneministeri ja tämä Jan Novak ovat avopari. Ja rautateiden päällikkö Petr Zaluda on myös homo. Rautatiet on tällä hetkellä niin homoa, että junassa matkustavalle olisi vaarallista kumartua nostamaan lattialle pudonnutta lyijykynää, sanoo Jaromir Dusek lehtihaastattelussa Lidove Noviny-lehdelle. Dusekin mukaan rautateillä on 20-30-henkinen tiukasti yhdessä asioita ajava homoseksuaalimafia.

Liikenneministeri ilmoitti, että hän ei voi jatkaa neuvottelupäydässä Jaromir Dusekin kanssa. Mutta Dusekin tulevaisuutta luultavasti varjostavat muutenkin synkät pilvet. Hän ei jatkossa keväällä varmaankaan pääse ammattiyhdistyksen johtoon eikä häntä hyväksytä sosialaidemokraattien riveihin vaaleissa.


9.3.2010 Homot vallanneet rautatiet

Tsekkiläisessä päivälehdessä Lidove Novinyssa oli haastattelu, joka aiheutti vihaisia reaktioita. Rautatieläisten liiton puheenjohtaja valitti, että rautateillä on liikaa homoja, osa jopa johtokerroksissa. Myös liikenneministeriössä on kymmenittäin homoja. Nimeltä mainittiin liikenneministeri Gustav Slamecka ja rautateiden päällikkö Petr Zaluda.

Homovihamielisiä lasuntoja antoi ammattiliiton pomo Jaromir Dusek. Haastattelusta syntyi vastalauseiden aalto. Dusekilta vaaditiin anteeksipyyntö tai ero. Ammattiyhdistyspomo reagoi antamalla uuden haastattelun Mlada fronta -lehdelle. Siinä hän vielä tarkensi, että homoilla on erityisasema rautateillä ja liikenneministeriössä. Monet liikenneministeriön työntekijät ovat jo joutuneet lähtemään homojen ja lesbojen vuoksi.

Homoksi outattu liikenneministeri sanoi noita puheita natsiretoriikaksi. Sellaiset puheet eivät kuulu demokratiaan. Myös hallituksen pääministeri Jan Fischer moitti: tämä on loukkaus ihmisarvoa vastaan. Vihreät ovat nostamassa syytteen kiihotuksesta ihmisryhmää vastaan. Myös ihmiset omassa amattiliitossa ovat rajusti tuominneet tuollaiset puheet.

Tänään tiistaina ammattijärjestön johto kokoontuu ja siinä mietitään, nauttiiiko puheenjohtaja edelleen luottamusta. Jaromir Dusek on puolestaan valitellut tekstiviesteinä tulleista murhauhkauksia.

Homoseksuaalisuus on ollut laillista Tsekissä vuodesta 1962. Vuonna 1990 lainsäädännössä asetettiin homot ja heterot samalle viivalle. Rekisteröity parisuhde tuli voimaan 16. tammikuuta 2006. Presidentti Vaclav Klaus oli kieltäytynyt allekirjoittamasta lakia, mutta parlamentti äänesti uudelleen 15. maaliskuuta 2006 ja laki tuli voimaan.

7 kommenttia

No niin, noiden ammattiliittolaisten aivoista. Kyllä ne on samaa kamaa jokaisessa maassa. Vasemmistolaisia suvaitsevia valioyksilöitä.
Olen kuullut että hourupäitä on jokaisessa maassa, kaikissa yhteiskuntaluokissa, eri maailmankatsomuksella varustettuina, kaikenmoisin poliittisin näkemyksin varustettuina, eri ikäisiä...