Tsekki: Ammattiliiton pomo sai lahjaksi kaulanauhassa kiinni olevan kynän (juttukommentit)

No niin, noiden ammattiliittolaisten aivoista. Kyllä ne on samaa kamaa jokaisessa maassa. Vasemmistolaisia suvaitsevia valioyksilöitä.
Olen kuullut että hourupäitä on jokaisessa maassa, kaikissa yhteiskuntaluokissa, eri maailmankatsomuksella varustettuina, kaikenmoisin poliittisin näkemyksin varustettuina, eri ikäisiä...
Huumori tai ei, nuo ammattiliittolaiset ovat aina olleet aika yksinkertaista porukkaa. Sellaisia AY-johtajia on Suomikin täynnä.
Ja muut kulkee niiden perässä kun pässit narussa aivottomina.
  • 4 / 7
  • Vieno
  • 11.3.2010 20:11
Ja ne hourupäät, jotka eivät ay-liikkeelle kelpaa, "palvelevat yhteiskuntaa" tuolla EK:n puolella keksien toinen toistaan parempia ideoita hyvinvointiyhteiskunnan jäänteidenkin tuhoamiseksi. Onhan se nyt kamalaa, kun tavallisen suomalaisen ihan koko palkka ei häviä välttämättömiin elinkustannuksiin, vaan toisinaan on mahdollisuus jopa lomailla. Tähän on saatava pikaisesti loppu, jottei keinottelijoiden tulot liikaa laske.
EK:n puolelle täytyy suorittaa aika vaativat pääsykokeet. Pitää olla korkeasti koulutettu sekä osata kunnolla edes sitä englantia, sen lisäksi joku muu kieli on aika ehdoton pakko.
Ammattilliittoihin pääsee lähes jokainen peruskoulusta jäänyt yksilö, joka vieroksuu työntekoa, mutta osaa kiivetä ylös päin organisaation verkostoa pitkin. Eikä sen tarvitse puhua muuta kun suomea.
EK:n puolella jäsenet ovat yrityksiä, ei yksityishenkilöitä. Itse EK on kattojärjestö, johon kuuluu toimialaliittoja, joiden jäseninä on yrityksiä.

SAK on myös kattojärjestö, johon kuuluu ammattiliittoja. Niiden jäsenet ovat yksityishenkilöitä.

Ryppäiden toimihenkilöt ja edustajat ovat sitten asia erikseen.

EUR onkin hauska hahmo - vetää meitä muita kuin pässejä narussa...
smo: enkä vedä, et anna :-)

Juu ja EK on samoin Euroopan komissio ...