Hoax-lehdistötilaisuus ravistelee Amerikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 4

10.3.2010 Lehdistötilaisuus Youtubessa

http://www.youtube.com/watch?v=ugtNaVdwJNU

Jotkut homoblogggaajat ovat olleet raivoissaan. Tämä ei palvele Utahin homojen ja lesbojen asiaa. Nämä ovat niitä bloggaajia, jotka toissa päivänä ottivat asian tosissaan eli menivät lankaan. Mutta Utah on mormonialuetta ja sieltä on tullut niin paljon erilaista homovihamielisyyttä, että ei ole ihme, jos monet luulivat tätä lakiehdotusta todeksi.


9.3.2010 Lehdistötilaisuus


Suuri määrä (?) median edustajia oli maanantaina kokoontunut Utahin osavaltion pääkaupunkiin kuuntelemaan, mitä "Patriots for a Moral Utah" kertoisivat omasta lakiesityksestään. Lakiesitys olisi tarjonnut homoseksuaalien ei-vapaaehtoisen hajottamisen muualle ja sijoittamisen kaupunkeihin osavaltion rajojen ulkopuolelle, ehkä jopa ulkomaille. Heidät voidaan myös uudelleenkasvattaa valtion laitoksissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tähän saakka tuntematon ryhmä jakoi Facebookissa ja netin kautta tietoa pressitilaisuuden ajankohdasta. Paikalle tuli myös joitakin protestoijia. Vaatimuslistalla on, että kuvernöörin pitää järjestää kansanäänestys lakiesityksestä. Näin vaadittiin. Tilaisuuden puhujat olivat lähellä republikaanista Tea-Party-liikettä. Nimeltä mainittiin kaksi henkilöä Nora Young ja Ashley Anderson, mutta lehdet kertoivat, että sellaisia henkilöitä ei ollut. Pressitilaisuuden järjestäjistä ei ole selvyyttä.

On epäilyksiä, ett jutun taustalla on "Yes men" -liike, joka jo aikaisemmin on syöttänyt medialle päättömiä tarinoita.

Viisi sivua lakiesitystä

Lakiesityksessa on viisi sivua. Otsikko on "Fair Solution Initiative". Natsien lopullista ratkaisua kuvaava nimi oli englanniksi Final Solution. Kaikki homoseksuaalit, jotka eivät lähde osavaltiosta omasta halustaan eivätkä alistu terapiaan, pannaan junaan. Sitä varten muodostetaan komissio. Syylliset kuulustellaan ja tehdään heille loppusijoitusratkaisut. Myös todistajia kuuullaan. Koko osavaltio mobilisoidaan etsimään vapaaehtoisia. Sitä, joka osoitttaa mieltä suunnitelmia vastaan tai ottaa homoja suojelukseensa tai antaa vääriä tietoja ihmisten seksuaalisesta orientaatiosta, rangaistaan. Myös niitä rangaistaan, jotka eivät anna tietoa omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Lailla etsitään lopullista ratkaisua. Lapsia suojataan homojen yhä enenevältä vaikutukselta. Homot ja lesbot ovat hyökänneet osavaltion pyhiä instituutioita vastaan ja ovat jo yrittäneet oikeusteitse poistaa perinteisen avioliiton. Laki on välttämätön, jotta yhteiskunnan "luonnollinen järjestys" säilyisi.

Lakiesitys
http://www.cityweekly.net/utah/file-62-.pdf


Tässä on siis ilmeisesti kyse jostain valheellisesta ketjukirjeestä eli hoaxista.

Netissä on jo paljon lehtijuttuja, esim. tämä
Tai tämä

4 kommenttia

Heh, tuo lakiestiyshän on plagioitu Ugandan vastaavasta esityksestä, joka aiotaan siellä viedä läpi laiksi valtavasta kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta.

En ole perehtynyt uutiseen vielä kunnolla, mutta pidän ideaa hyvänä. Näytetään ennakkoluulot äärimmillään ja tehdään se vielä todella näyttävästi ja julkisesti. Nuo ennakkoluulot näyttävät silloin koko irvokkuutensa.

Ehkä hiukan vastaavasta menettelystä huhuttiin Suomen parisuhdelain valmistelun kuluessa käydyssä keskustelussa. Minulle väitettiin mutta ei koskaan näytetty toteen, että homot olisivat pistäneet julkiseen keskusteluun ja keskustelufoorumeille todella räikeitä ja yliampuvia väitteitä homoista. Monet niistä menivät sujuvasti julki. Ne olivat niin irvokkaita, että monet ihmiset joutuivat ottamaan niihin etäisyyttä ja miettimään onko noissa ennakkoluuloissa todella jotakin täysin typerää.

En osaa arvioida kuinka tuollainen sissitaktiikka lopulta toimi, jos sellaista todella tehtiin. Itse olen sitä mieltä, että sitä tehtiin. Niin yliampuvia kirjoituksia julkaistiin.
Yhtä asiaa ihmettelen. Kansainvälisesti "arvostetut" UkGayNews ja PinkNews vaikenevat tästäkin asiasta ainakin toistaiseksi täydellisesti. Kuuluuko "arvostetulle" medialle ryppyotsaisuus?