Kyprokselle toivotaan homoavioliitto-oikeutta. Se kohentaisi merkittävästi taloutta.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Kyproksen talous saattaisi kohentua merkittävästikin, jos homoavioliitot saataisiin laillisiksi ja mahdollisiksi myös muualta tulleille.

Kyproksella kampanjoidaan lakimuutoksesta, joka sallisi samaa sukupuolta olevien parien avioitumisen, myös muista maista. Cyprus Mail on haastatellut päättäjiä Kyproksella. Monet haastatelluista ovat sitä mieltä, että samaa sukupuolta oleville pareille avioliittojen avaaminen saattaisia saada aikaan varsinaisen vihkimisboomin. Yhden hääparin vieraina saattaisi paikalle saapua kerralla jopa 30 ihmistä. Se merkitisisi melkoista rahavirtaa saaren talouteen.

Tällä hetkellä tilanne ei näytä kovin valoisalta. Kyproksen väestö on hyvin konservatiivista ja perheorientoitunutta. He mitä todennäköisimmin eivät tervehtisi ilolla tällaista muutosta.

Keskustelua käydään tällä hetkellä moraalista ja laista. Siihen osallistuvat lakia haluavat, papisto ja tietenkin poliitikot. Talous voi muuttaa tilanteen merkittävästikin.

Matkailuihmiset ovat sitä mieltä, että homo- ja lesboparit eivät halua välttämättä mennä naimisiin stereotyyppisissä paikoissa, kuten Ibiza, Mikonos ja Sitges, traditionaalisessa hääkohteessa, kuten juuri Kyproksella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

UPDATE: Rekisteröity parisuhde ei ole voimassa Kyproksella.

CyprusMailin verkkolehden uutinen 6.3.2010

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!