Slovakiaan Pride, Sloveniaan avioliitto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Slovakiaan Pride

Bratislavan Pride järjestetään toukokuun 22. päivänä 2010. Slovakia on viimeinen EU-maa, joka saa oman priden. Sateenkaaripride (slovakiaksi Dúhový Pride) on tärkeä HLBTI-väestön näkyvyyden edistämiseksi. Pride-tapahtumaan odotetaan paikallista väkeä ja kansainvälisiä vieratia. Tapahtumalle toivotaan tukea kulttuurin ja politiikan alueelta ja EU:sta. Viime vuonna syksyllä järjestettiin Slovakiassa ensimmäsitä kertaa HLBTI-filmifestivaali.

Slovakiassa on kuitenkin samanlaiset kansallismieliset ryhmät, kuin muissa itäisen Keski-Euroopan maissa. Pride-tapahtumia on häiritty massiivisesti..

http://www.duhovypride.sk/en/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Slovenia saamassa homopareille avioliiton

Slovenia sijaitsee Itävallan, Unkarin ja Italian rajanaapurina. Parlamentti käsitteli keskiviikkona perhelain uudistusta, joka mahdollistaisi avioliiton ja adoption myös samaa sukupuolta oleville pareille. Ensimmäisessä käsittelyssä lain puolesta äänesti 46, vastaan 38. Jäljellä on vielä kaksi käsittelyä. Vastustajat puhuivat keskiviikkona tietenkin perinteisten perheiden tuhoutumisesta ja adoptio-oikeus harmitti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!