USA: Senaattori Roy Ashburn: ´I am gay´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • JuhaniV
  • 6

8.3.2010
Roy Ashburn myönsi tänään tv-haastattelussa olevansa homo.

Hän totesi: "Olen homo...nuo ovat sanoja jotka ovat olleet minulle hyvin vaikeita hyvin kauan".

Hän totesi, että tuo asia ei ole sellainen, joka olisi vaikuttanut tai tulee vaikuttamaan hänen työhönsä [lainsäätäjänä].

Radiohaastattelussa hän kertoi turvautuvansa kristilliseen uskoonsa ja pyysi ihmisiä rukoilemaan puolestaan.

Uusimmasta käänteestä raportoi mm. Silicon Valley Mercury News

6.3.2010
Monet ovat tienneet senaattori Roy Ashburnin käyneen aktiivisesti homokapakoissa. Asiasta on tähän asti vaiettu. Nyt vaikenijat ovat alkaneet puhua. Homojulkaisu tokaisee: "Voi, mitä tekopyhyyttä."

San Diego Gay and Lesbian News on tutkinut tapausta perusteellisesti. He toteavat sarkastisesti, että äärioikeiston "kultakieli", joka äänekkäästi tuomitsi homoavioliitot onkin nyt täysin hiljaa.

Ehkä vahvin näyttö Ashburnin homoseksuaalisuudesta (JV: minä itse käyttäisin tässä yhteydessä mieluiten termiä biseksuaali) tulee West Sacramenton avoimesti homolta pormestarilta Christopher Cabaldonilta. Tv-haastattelussa hän kertoi puhuneensa asiasta jo puoli vuotta sitten omassa blogissaan, mutta kukaan ei julkisuudessa kommenttiin puuttunut. Hän oli kirjoittanut silloin: "Minua ei häiritsisi ollenkaan niin pahasti nähdä Roy Ashburn Badlands-homobaarissa pojan kanssa, ellei hänellä olisi niin kovin huono äänestyskäyttäytyminen homojen oikeuksista äänestettäessä".

Kirjoitus vihjaa myös mahdollisuudesta, että hän olisi noukkinut tuona kuuluisana yönä Faces-yökerhosta latinomiehen, koska kyseinen ilta oli siellä latino-teemailta. Kirjotus toteaa, että Ashburn vihaa maahanmuuttajia, mutta ilmeisesti rakastaa heidän poikiaan.

Republikaanien puolelta todetaan Ashburnin poliittisen kariäärin olleen jo kuralla hänen vihastutettuaan republikaanien kannattajat äänestämällä viime vuonna veronkorotusten puolesta. Kommentissa todetaan hänen äänestykskäyttäytymisensä pistäneen hänet ruumisarkkuun. Jos mies on homo, se on sama kuin naulaisi arkun kannen kiinni.

Alla linkki San Diego Gay and Lesbian Newsin uutistekstiin. Mukana West Sacramenton pormestarin tv-haastattelu.

5.3.2010
Lisää yksityiskohtia koko pidätystapahtumasta alkaa selvitä. Epävarmaksi tiedoksi on vielä jäänyt, kuka on kertonut senaattorin homokapakkavierailusta.

Senaattori Roy Ashburn kuvioista alkaa tulla lisätietoja. Useat mediat ovat koettaneet selvittää, josko senaattori olisi piipahtanut uutisissa kerrotussa homokapakassa. Henkilökunta kertoo ettei muista Ashburnia tuolloin paikan vieraana.

Poliisi ilmoittaa asiakkaansa veressä olleen alkoholia 0,14%. Se ylittää selvästi laillisen rajan, 0,08%. Senaattori Ashburn on myöntänyt syyllisyytensä ja pyytänyt anteeksi. Hän ei ole tuon lisäksi kertonut mitään muuta tapahtuneesta.

Uusi tieto on myöskin se, että Ashburn ei ole enää naimisissa.

Amerikkalaiseen oikeusjärjestelmään kuuluu pidätetyn kasvokuvan ottaminen ja sen pistäminen julkisesti näkyville internettiin. En ole tarkistanut mikä tuon kuvan julkaisemisen kynnys on, kenties tunnustus. Suomessa pidätetyn kasvokuva julkistetaan todella harvoin, lähinnä rikoksen yksityiskohtien selvittämiseksi.

Pullon henki on päässyt ulos. Mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu jatkossa.

4.3.2010
Raivokkaasti homojen oikeuksia vastustava republikaanisenaattori jäi kiinni rattijuoppoudesta. Samassa yhteydessä selvisi, että hän oli palailemassa virka-autolla homoyöklubilta mukanaan miesseuraa.

Roy Ashburn on kalifornialainen senaattori. Hän on tullut tunnetuksi homojen oikeuksien voimakkaana vastustajana. Osavaltion senaatissa ollessaan hän äänesti jokaista lakiehdotusta vastaan, joilla olisi ollut myönteisiä vaikutuksia homojen oloihin. Hän on myös organisoinut homoavioliittojen vastaisia mielenosoituksia.

Ashburn on heteroavioliitossa, josta hänellä on neljä lasta.

Edge Boston -verkkolehden uutinen
San Diego Gay and Lesbian Newsin uutisjuttu + videoleike
Silicon Valley Mercury Newsin uutinen

6 kommenttia

En ole enää edes yllättynyt. Tämähän on jo melkein muoti-ilmiö. Seuraavaksi ko. tyyppi tietenkin menee jonnekin paikalliseen Aslaniin. :P
Ainoa asia, joka on varma, että hän oli humalassa autoa ajaessaan ja että samassa autossa oli toinen mies.

Keskusteluissa joku ehdotti, että jospa Ashburn olikin humalassa jo ennen homokapakassa käyntiään ja hän olisikin vain eksynyt vahingossa tuohon paikkaan. ;-)