Sydneyn Mardi Grasissa alastonkuvaus

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006


Virallisesti nakuvalokuvaaminen kuului Sydneyn Mardi Grasin ohjelmaan. 2500 ihmistä oli jo aikaisemmin ilmoittautunut nettisivun kautta kuvaukseen. Tuulenviimasta välittämättä osanottajat joutuivat kaksi tuntia odottelemaan tunnetun valokuvaajan Spencer Tunickin ohjeita. Mitään korvausta ei makseta kenellekään, mutta omistuskirjoituksella varustettu kuva tulee muistoksi. Tapahtuma oli nimeltään "Mardi Grass - The base". Se ei kuitenkaan ollut suurin valokuvaaja Tunickin valokuvaustempaus. Mexikossa oli 18 000 ihmistä mukana kuvauksissa. Helsingin kauppatorilla oli vuonna 2002 noin pari tuhatta alastonmallia.

Homobloggaaja "aussielicous" osallistui tapahtumaan. Hän kertoi, että osanottajia oli kaksinkertainen määrä eli yli 5 000 ihmistä.Oli erikoinen tunne, että puolet väestä oli heteroita, vaikka tässä olikin homojuhlaan, Mardi Grasiin liittyvä tempaus. Bloggaajan mukaan kenelläkään ei ollut ongelmia riisuuntumisessa keskellä homoja ja lesboja.

Valokuvaaja itse kertoi, että ongelmia oli saada heteroita mukaan halaamaan homoja ja päin vastoin. Mutta kaikenkaikkiaan tässä onnistui kuvaamisen suuri sanoma: homot ja lesbot, rinta rinnan heteroiden kanssa, Australia on vapaa ja tasa-arvoinen yhteiskunta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsingin Sanomien uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!