Google kuvasi myös moottoriteiden cruisingin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Saattaisi olla yllättävää löytää oman perheen auto googlen kuvassa jossain moottoritiellä, kun esim. poika tai aviomies on vain käymässä autolla kirpputorilla. Näin voi käydä google mapsin kuvia tutkiessa. Hämeenlinnantien cruisingalueella on useita autoja ja ainakin yksi ihminen näkyvissä. Porvoontiellä on ainakin 10 autoa ja ihmisiä.

Google maps on hieno keksintö, mutta se voi tuottaa yllättäen ikäviä yksityisyysongelmia. Maassa pitää pystyä liikkumaan vapaasti yksityiselämän asioissa, ilman, että tulee kuvatuksi nettiin. Cruising kuuluu vahvasti yksityiselämän alueeseen. Kukaan kruisaaja ei varmaankaan kuvitellut, että hänet kuvataan.

Kasvillisuudesta päätellen kuvat on otettu monta vuotta sitten, ainakin Hämeenlinnan tiellä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Minusta moottoriteiden levähdyspaikat tai pientareet, kaupunkien ostoskadut tai muutkaan julkiset paikat eivät ole sellaisia paikkoja, joissa ihmisen oleminen tai tekeminen nauttisi erikoista yksityisyyden suojaa. Tietysti yksittäisen ihmisen käyttäminen kuvauskohteena on oma lukunsa, mutta yleiskuva jostain paikasta toinen. Julkisella paikalla oleminen voi johtaa siihen, että tulee huomatuksi tai jopa kuvatuksi.