Ruotsi: ministeri ja kansanedustaja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Birgitta Ohlsson, ministeri

Birgitta Ohlsson on Ruotsin uusi Eurpooppa-ministeri. Hän on ajanut usean vuoden ajan kansanedustajana HLBTI-asioita. Ministerin virassa hän aikoo myös olla aktiivinen. Arvopohja on se, mikä ohjaa hänen toimintaansa. Hän käy maaliskuussa kaikissa Baltianmaissa ja Puolassa, ja hän aikoo siellä korostaa, että EU:ssa ei saa loukata HLBTI-ihmisten ihmisoikeuksia.

Ministeriltä kysyttiin kantaa samaa sukupuolta olevien parien liikkumisoikeuteen EU:n sisällä. Jos homopari siirtyy maasta toiseen, homoliittoa ei välttämättä hyväksytä toisessa EU-maassa. Naimsissa olevasta tulee naimaton. Birgitta Ohlsson edustaa Ruotsin kansanpuoletta ja hän sanoo puolueensa kannan olevan, että hompareille kuuluvat samat oikeudet kuin heteropareilla on. EU-kansalaisilla on ehdoton oikeus matkustaa, työskennellä ja asua kaikkialla EU:n alueella. On oltava samat oikeudet siitä riippumatta, onko homo vai hetero, naimaton vai aviossa. Vapaa liikkuvuus on euroalueella perusprinsiippi.

No, mitä tehdään, jos jokin EU-maa toimii toisin? Kaikkien 27 euromaan perusasia on, että on vapaus, demokratia ja kunnioitus perusoikeuksia kohtaan sekä tietenkin että ne ovat oikeusvaltioita. Se on sanottu entistä tiukemmin Lissabonin sopimuksessa. Ihmisoikeuksien tunnustaminen on edellytys EU-jäsenyydelle. EU-maiden pitää elää niin kuin ne opettavat. EU:n on oltavava vahtikoira ihmisoikeuksissa.

(RFSL)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Drag queen -kansanedustaja Federley

Ruotsin keskustapuolueessa on vähintään yhtä värikästä menoa kuin suomalaisessa keskustassa. Kansanedustaja Fredrick Federley eli oikeastaan Ursula af Drakbane on nousssut otsikoihin. Hän tekee keikkoja drag queenina. Hän on keskustapoliitikko ja valovoimainen tähti Tukholman homoklubeilla. Pieni skandaalikin on ollut, kun verkkolehti Hanky vei Federleyn kanarianmatkalle. Kansanedustaja puolustautui: matkalla ei ollut kansanedustaja Federley vaan Ursula af Drakbane.

Helsingin Sanomat kirjoitti kansanedustajasta oikein kuvan kanssa. Muuten: millaista on meno suomalaisessa sisarpuolueessa?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Drag+queen-kansanedustaja+ravistelee+Ruotsin+keskustapuoluetta/1135252934856

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!