HLBTI-ihmisten köyhyys on tabu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Tämä on köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vastainen vuosi. Itävallassa vuosi avattiin eilen. Puhujina olivat presidentti ja sosiaaliministeri. "Sosiaalidemokraatit ja homoseksuaalisuus" -järjestö SoHo muistuttaa, että köyhyys voi koskea myös HLBTI-ihmisiä. Onglemina voivat olla toimentulotuki, homous ja velkataakka. Tällainen on mm. lesbo, joka on 3 vuotta ollut työttömänä. On hyvin vähän mahdollisuuksia saada työtä ja raha riittää vain kaikkein välttämättömimpään.

HLBTI-yhteisö on kovin vähän kiinnostunut näistä vähäosaisistaan. Myös homot, lesbot ja transihmiset voivat kärsiä köyhyydestä. Siitä syntyy sosiaalinen syrjäytyminen ja se on HLBTI-yhteisössä tabuaihe. Homot ja lesbot häpeävät kertoa olevansa työttömiä ja että työn löytäminen on vaikeaa. Erityisen vaikea tilanne on transihmisillä, jotka on työnnetty pois työmarkkinoilta sukupuolenkorjauksen takia. He törmäävät työnhaussa usein nöyryyttävään kohteluun.

SoHo haluaisi, että tämä teema otetaan painopistealueeksi ja työttömille pystyttäsiin tarjoamaan solidaarisuutta ja neuvontaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Erityisen vaikea minusta tilanne transihmisillä on sikäli kun transihmiset ovat useimmiten myös yksineläjiä.
Olisiko itävaltalaisilla tarjota mitään tilastotietoja tästä työnhausta?

Minä epäilen jonkinlaista vääristymää transihmisten tietojen kohdalla. Kun sukupuolenkorjausleikkauksesta on kulunut useita vuosia, transihmiinen ei identifioidu transihmiseksi eikä osallistu transihmisiä koskevaan tutkimukseen. Hän on täysin sopeutunut... tai sitten hän on, no, kuollut. Transihmiset kuolevat varhain, koska terveydenhuolto ei osaa kohdata transihmisiä oikein. Transgender Eurostudyn mukaan transihmiset ovat luokkana köyhiä, mutta tutkimukseen osallistuneista suurin osa oli naisia (1349 naista, 615 miestä) ja naiset tienaavat Euroopassa muutenkin vähemmän. Kun sukupuolipainotus otetaan huomioon, minusta ne transihmiset, jotka ovat töissä tienaavat aika mukavasti.

Kuitenkin vain 40% transnaisista ja 36% transmiehistä on töissä, cisnaisista taas töissä on 57,4% ja cismiehistä 72%. Keskimääräinen palkka on €25000 kun taas EU27:ssä €28000. Tämä ei ole minusta lainkaan huonosti.