Portugalissa suurmielenosoitus homoavioliittolakia vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa pidettiin tänään sunnuntaina laaja mielenosoitus homoavioliitot sallivaa lakia vastaan. Lain jatko on tällä hetkellä presidentti Anibal Cavaco Silvan käsissä.

Mielenosoituksen tunnuksena oli "perheen puolustus". He vaativat presidenttiä hylkäämään vetollaan lainsäätäjien jo kahdesti hyväksymän lain. Presidentti on itse katolilainen. Hänen vaihtoehtoinaan on hyväksyä laki allekirjoituksellaan, käyttää veto-oikeuttaan tai siirtää laki perustuslakituomioistuimen käsittelyyn.

Mielenosoittajat vaativat asiasta kansanäänestystä, vaikka parlamentaarikot ovat jo torjuneet sellaisen vaatimuksen.

Jos laki menee nyt läpi, se sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot, mutta ei oikeutta adoptioon. Presidentillä on viikko aikaa tehdä päätös. Sosialistienemmistöinen parlamentti aikoo kävellä presidentin mahdollisen veton ylitse. Silloin lain voimaantulo vain hieman viivästyisi.

Paavi vierailee Portugalissa toukokuussa. Hänen odotetaan tuomitsevan homoavioliittolain voimakkaasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

**************

Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella on sattunut vakava luonnonkatastrofi, jossa lähes neljäkymmentä ihmistä on menettänyt henkensä. Mantereella homoavioliittolaki näyttää saavan enemmän huomiota kuin tuo katastrofi.

Lähde: OnTop magazine

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!