Tukholman vaalivilppikohu: hyötyikö homoehdokas?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ruotsissa ei äänestetä ehdokasta vaan puoluetta. Puolueen ehdokkaat on pantu suosituimmuusjärjestykseen, ja valituksi tulevat järjestyksessä ne, jotka ovat listan alkupäässä. Suosituimmuuslista tehdään esivaaleissa. Puolueen jäsenet äänestävät, ja siitä syntyy listan järjestys. Nyt jotkut ehdokkaat ovat yrittäneet hankkia lisää ääniä maksamalla äänestäjiensä jäsenmaksut puolueelle. Jo seitsemän ehdokasta on vetäytynyt pois vilppiepäilyn takia.

Jossain määrin mielenkiintoinen asia on se, että jotkut ovat hyötyneet tästä sotkusta. Kunnallisvaltuutettu Christer G. Wennerholm on saanut etua - tietämättään tai tietoisesti, kertoo Dagens Nyheter. Wennerholm torjuu DN:ssä kaikki epäilyt. Hän sanoo, että hän sai paljon ääniä, koska hän "on niin hyvä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Äänestäjät pitävät minusta. Minulla on laaja tuki koko kaupungissa ja eri kaupunginosien välillä on vain muutaman prosentin eroja. Sitä paitsi minulla on erityisintressi". Tällä Wennerholm tarkoitti, että hän on avoimesti homo. Hänen homoutensa on siis etu vaalitaistelussa!

Väitetään, että vaalivilppiä oli somalialaisten asuttamilla alueilla, mutta Wenneströmillä oli kannatusta kaikkialla. Laajemmin vaalivilpistä yleisesti on luettavissa päivälehdissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!