Laupeudentyö loppuu homoavioliittojen vuoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Washingtonin kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2009 avata avioliiton homopareille. Katoliset avustusjärjestöt uhkasivat lopettaa toimintansa. Kirkko perustelee: homoliitot ovat vastoin katolista oppia. Lain mukaan he joutuvat kuitenkin kohtelemaan homopareja samalla tavalla kuin heteropareja. He joutuisivat vastoin opppiaan välittämään myös homopareille kasvatuslapsia.

Viimeksi kirkko uhkasi lopettaa myös avun kodittomille ja asunnottomille homoliittojen vuoksi. Se ei käy kuitenkaan heti, koska katoliset järjestöt ovat tehneet kaupungin kanssa pitkäaikaisia sopimuksia. 20 miljoonaa dollaria kanavoidaan tällä tavoin katolisille. Katolisten sosiaalipalvelujen päällikkö sanoi, että nyt seurataan, tekeekö homoavioliitto myös muut sosiaalipalvelut mahdottomiksi katolisille. Jos katolisen palvelun työntekijä menee naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa, katolinen järjestö ei hyväksy mitään erityisiä lisäetuja, joita normaalissa aviolitossa olevat saavat. Tällainen on mm. lisäsairasvakuutus puolisolle.

Katolinen kirkko monissa maissa yrittää estää homojen tasa-arvolakien hyväksymistä. Kaksi viikkoa sitten paavi ilmoitti, että esim. Englannin syrjintäuoja laki on vastoin "luonnonlakia". Englannin "Equality Billissä" vaaditaan, että katoliset lastentarhat tai sairaalat eivät voi enää valita asiakkaitaan seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Tämä kehitys voi olla ihan hyväkin jos katolinen kirkko alkaa vetäytyä alueilta jotka se on vuosikymmenien kuluessa itselleen ominut. Esimerkiksi Saksassa sairaala on katolinen jos kirkko maksaa sinne nunnan tai pari pyörimään, ja sen jälkeen töytekijöiden on turha haikailla normaalien työsuojelulakien perään. Ja tätä toimintaa tuetaan minunkin verorahoillani, prkl.