Hollanti: Koulusta pinnataan homo-oikeuksien puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Hollantilainen gay-lehti Expreszo julisti erikoisen joukkoliikkeen: nuoret homot ja lesbot pinnaavat koulusta ja menevät Haagiin parlamentin eteen mielenosoitukseen. Mielenosoituksessa vastustetaan nykylakia, joka sallii uskonnollisille kouluille erottaa homo- ja lesbo-oppilaat. Lakikeskustelun pitäisi olla ensi maanantaina, mutta sisäministeri on sairas ja keskustelu siirtyy.

Hollannissa julkiset koulut toimivat joko aluehallinnon tai yksityisten tukijoiden varoin. Yksityiset ovat usein taustaltaan uskonnollisia. Tällä hetkellä uskonnolliset koulut eivät voi estää homoilta oppilaaksi tai opettajaksi pääsyä, mutta jos oppilas tai opettaja julkisesti ilmoittaa olevansa homo tai lesbo, hänet voidaan erottaa. Uskonnolliset koulut voivat myös määrätä, miten opetetaan homoseksuaalisuudesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Opposition keskusta-vasemmisto haluaa parlamentissa muuttaa lakia niin, että kaikki oppilaat on hyväksyttävä koulussa. Hallituksessa oleva työväenpuolue hauaa samaa, mutta uskonnolliset hallistuskumppanit kristillisdemokraatitt ja kristillinen unioni ovat lakimuutoksia vastaan.


Expreszo-lehti haluaa, että mielenosoitus pidetään, vaikka ministeri on sairas. Kovin suurta osanottajamäärää mielenosoitukseen ei odoteta. Monikaan koululainen ei uskalla mukaan, koska se voisi merkitä outtaamista. Sehän taas merkitsisi, että nykylain mukaan heidät voidaan heittää ulos koulusta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!