Europarlamentti sai raportin Kroatian, Makedonian ja Turkin tilanteesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Europarlamentti on käsitellyt Euroopan komission raportit Kroatian, Makedonian ja Turkin tilanteesta. Nämä maat ovat pyrkimässä EU:n jäseniksi. Kaikissa kolmessa raportissa korostettiin, että EU:hun pääsemisen ehtona on HLBTI-ihmisten ja muiden vähemmistöjen suoja.

Kroatia on eniten edistynyt tiellä kohti EU:ta. Hakemus jätettiin vuonna 2004. Kroatian osalta Europarlamentti kiinnitti huomiota Zagrebin Priden kieltämiseen (hallitus vaati myös kieltämistä) ja siihen, että Kroatian hallitukselle on jätetty useita kehotuksia parantaa syrjintäsuojaa. Pääministeri Jadranka Kosor on vaatinut parempaa syrjintäsuojaa. Maassa on kuitenkin korruptiosyytöksiä ja joitakin kansalaisjärjestöjä on syrjitty.

Makedonia sai pyyhkeitä uudesta syrjinnänvastaisesta laista, josta jätettiin pois seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti.

Turkissa on puutteita rikoslaissa. Siellä on mahdollista systemaattinen HLBTI-vähemmistöjen vaino ja kokoontumisvapauden rajoittaminen.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

ILGA Europe on ottanut kantaa EU-raporttiin. Kannanotossa kiitetään sitä, että HLBTI-ihmisten oikeudet on nostettu raportissa selkeästi esiin. Ihmisoikeusloukkauksiin suhtaudutaan tiukemmin ja EU:hun pääsyn edellytyksenä on lainsäädännön korjaaminen näiltä osin.

EU:n raportit

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!