Poliisiväkivaltaa Miamissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Miami Beachissa on jälleen noussut julkisuuteen poliisin väkivalta homoja vastaan. Turisti näki tapahtuman. 45-vuotias Harold Strickland oli 13. maaliskuuta 2009 keskiyön jälkeen liikkeellä ja puhui kännykällä sisarensa kanssa. Hän huomasi, kuinka kaksi miestä seurasi suutelevaa homoparia Flamingo-puistossa. Puisto on suosittu crusiningalue. Strickland jatkoi puheluaan sisarelle ja hän näki, että miehet ajoivat homoparin pois puistosta. Samalla hetkellä puistoon tuli nuori mies, jolloin poliisit siviiliasussa iskivät miehen maahan, panivat käsirautoihin ja hakkasivat.Myöhemmin on käynyt ilmi, että nuori mies asui vastapäätä ja oli menossa autotalliin.

Strickland päätti pyytää apua. Hän soitti hätänumeroon 911 ja kuvaili, millaista pahoinpitelyä hän näkee. Nyt puhelun nauhoite on julkistettu. Siinä hän kertoo, miten uhrin päätä hakataan kuin jalkapalloa. Hätäpuhelimessa virkailija kehotti Stricklandia menemään tapahtumapaikalle ja ottamaan poliisien rekisterinumero talteen. Hän ei kuitenkaan nähnyt numeroa.


"Nää hintit tekee meikäläisen sairaaksi"


Molemmat siviiliasuiset poliisit huomasivat nyt Stricklandin. Poliisit kävivät hänen kimppuunsa, ottivat puhelimen ja sulkivat käynnissä olevan puhelun. Strickland kertoi, että se oli hätäpuhelu ja hän oli kuvaillut, mitä oli nähnyt. Hän kertoi asuvansa läheisessä hotellissa. Hotellihuoneen avain on taskussa. Lisäksi hän sanoi tekevänsä ilmoituksen näistä raivoavista poliiseista. Poliisit vain nauroivat: Tuollaiset sinun kaltaisesi tyypit katoavat täällä päivittäin. Sitten poliisi sanoi toiselle : Otetaan se mukaan ja hävitetään se.


Valitus kaupunkia vastaan


Myöhemmin poliisit selittivät, etät 45-vuotias mies oli saatu kiinni murtautumassa autoihin. Poliisit olivat seuranneet häntä ja hän oli kaatunut. Hätäpuhelukeskuksen nauhoite ja sisaren todistus osoittivat kuitenkin toista.

Harold Strickland teki ilmoituksen kummastakin poliisista.»American Civil Liberties Union of Florida« avustaa. Strickland teki ilmoituksen myös kaupungille ja kuvaili kirjeessä tapahtumia pormestarille Matti Harrera Bowerille.

»American Civil Liberties Union of Florida« kertoo, että tällaisia tapauksia on toistuvasti. Vuosien mittaan on tullut tietoa poliiseista, jotka ovat pahoinpidelleet miehiä Flamingo Parkissa. Kohteeksi joutuvat homot ja homon näköiset. Raporteista ilmenee myös, että poliisit uhkailevat uhrejaan. Joiltakin on otettu pois puhelimesta SIM-kortti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!