Jenny T. Ramseyn erikoinen tapaus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Jenny on perustanut 2003 transsukupuolisten naisten järjestön Filippiineillä. Samana vuonna hän lähti Saksaan opiskelemaan, miehenä. Hän eli Erfurtissa elämänkumppaninsa kanssa. Vuonna 2006 hän kävi Thaimassa sukupuolenkorjausleikkauksessa. Siihen aikaan Filippiineillä oikeusistuimet myönsivät transsukupuolisille ihmisille uuden nimen ja korjatun sukupuolen, mutta lokakuussa 2007 Filippiinien Korkein oikeus päätti, että tällaisia henkilöön liittyviä muutoksia ei voi tehdä, ellei Filippiinien kongressi muuta lakia niin, että tällaiset nimen ja sukupuolen muutokset tulevat laillisiksi.

Jenny kuuli tästä Filippiinien tilanteesta ja päätti hakea uuden nimen ja sukupuolen Saksasta. 23. elokuuta 2008 Erfurtin käräjäoikeus hyväksyi muutokset, ja Jennystä tuli ensimmäinen ulkomaalainen Saksassa, joka sai muutoksen nimeen ja sukupuoleen. Viime vuonna toinenkin filippiiniläinen sai oikeuden päätöksellä muutokset, naisesta mieheksi.

Huhtikuun 2. päivänä 2009 Jenny meni naimisiin pitkäaikaisen saksalaisen poikakaverinsa kanssa. Hän sai myös oleskeluluvan Saksaan. Jenny tiedusteli maahanmuuttoviranomaisilta, mtiten hänen tulisi toimia, jos hän haluaisi matkustaa ulkomaille. Hänelle myönnettiiin muukalaispassi, jossa hän on nainen.

Tammikuun 28. päivänä Jenny meni Berliinin Filippiinien suurlähetystöön uusimaan Filippiinin passiaan. Hänellä oli mukana oleskeluluvat ja muut asiakirjat. Jennylle ei annettu uutta passia ja entinenkin takavarikoitiin.Suurlähetystö jotuuu tiedustelemaan asiaa Manilasta, ja siihen kuluu aikaa. Filippiinien lain mukaan hän on mies, Saksassa hän on nainen.

(Jenny T. Ramsey -nimi ei ole ko. henkilön oikea nimi)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lisää pohdiskelua filippiiniläisten transsukupuolisten ihmisten tilanteesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!