Homona Tanskan puolustusvoimissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Hans Henrik Hansen tutki kuuden miehen kokemuksia Tanskan puolustusvoimissa. Homo ei ole tanskalaisille ongelma. Tutkimuksessa haastatellut olivat kuitenkin epävarmoja siitä, voiko armeijassa olla täysin avoin homoseksuaalina. Lähinnä pelätään kunnioituksen, auktoriteetin ja etujen menettämistä ja pahimmassa tapauksessa sitä, että tie nousee pystyyn armeijan palveluksessa. Jotta työpaikalla voidaan estää syrjintä seksualaisen suuntautumisen takia, vaaditaan hyvää henkilöstöpoliitikkaa ja avoimmuutta. Johdon on tunnettava näitäkin asioita.

Osia tästä tutkimuksesta julkaistiin jo viime kesänä Kööpenhaminassa ihmisoikeuskonferenssissa, joka pidettiin Outgamesien yhteydessä. Tukimuksessaan Hans Henrik Hansen totesi, että homomiehet armeijassa kehittävät itselleen selviytymisstrategioita. Niitä käytetään tilanteissa, joissa syrjintää seksualaisen suuntautumisen takia voi esiintyä. Yksilöinä nämä kuusi miestä selviytyivät hyvin, vaikka armeijassa taustalla elää vähemmistöjen torjunta.

Tutkimusnmenetelmänä on ollut osittain strukturoitu syvähaastattelu. Tutkimuksessa kehiteltiin erityinen Minority Power -malli tai teoria. Se kuvaa niitä keinoja, joilla syrjintäpaineissa parhaiten selvitään.

Tutkimuksen tekijä oppilaitoksensa nettisivulla

Tutkimus tanskankielisenä, summary english

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!