Homoavioliittoon Himalajalla, Nepalissa? Tulossa kuninkaalliset häät.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 4

25.1.2010
Ensimmäisten vihittävien joukossa on kuuluisaksi tullut intialainen prinssi Manvendra Singh Gohil ja hänen kumppaninsa. Kuninkaalliset vihkiäiset tapahtuvat hindutemppelissä Katmandussa.

Nämä vihkiäiset takaavat varmasti Nepalin pinkkiturismille ja uudelle avioliittolaille kansainvälisen huomion.

Lesbopari Massachusettsista, USA:sta on jo varannut juhlapaikan Himalajalta paikasta nimeltä Mustang.

19.1.2010
Nepal aikoo houkutella pinkkiä rahaa maahan tarjoamalla homoavioliiton solmimisen mahdolliseksi eksoottisissa puitteissa. Nepalissa samaa sukupuolta olevien avioliitot tulevat perustuslakiin tämän vuoden toukokuussa.

Nepalin hallitus aikoo parantaa maan taloutta lisäämällä turismia nykyisestä 400 000 aina miljoonaan vierailijaan vuodessa. Äveriäät homot nähdään yhtenä kiinnostavana kohderyhmänä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sunil Babu Pant on kommunistipuolueen kansanedustaja ja Nepalissa homojen oikeuksia ajavan liikkeen vetäjä. Hän on myös perustanut matkatoimiston, joka markkinoi nimenomaan homoille. Herra Pant on Aasian ainoa avoimesti homo kansanedustaja.

"Pink Mountain" aloittaa luksus kuherruskuukausi- ja vihkiäispakettien myynnin. Yritys tarjoaa elefantin johtamia hääkulkueita. Vihkimisiä Mount Everestin rinteiden leireillä tai etäisillä Himalajan alueilla.

Herra Pantin toiveet ovat melkoiset. Jos 10% maailman homoturisteista piipahtaisi Nepalissa, maan talous saisi siitä mittavan taloudellisen tuen.

Englannissa ilmestyvän Daily Telegraph-lehden uutinen

4 kommenttia

Heti alussa silmään pisti "(...) led by Asia's only openly gay member of parliament". Onko tilanne todella tuo?
Hyvä huomio.

Uutisessa mainitaan myöskin, että homous on vaikea asia Aasian maissa.
Herra Pantin on ilmeisesti noin asian kertonut Daily Telegraphille. Aasia on selvästi vähemmän näkyvillä Euroopan ja Amerikan uutistarjonnassa. Ei ole silmiini osunut muita kuin intialainen prinssi, joka tuli ryminällä kaapista ja pääsi jopa Oprah'in ohjelmaan.

Pidän hyvinkin mahdollisena, että Pantin ei ole ainut avoin homo parlamentaarikko Aasiassa. Hän on ehkä ainut joka on ryhtynyt käyttämään sitä matkatoimistonsa ja maansa markkinointiin. Ideana aivan hieno homma. Olen kuitenkin pikkuisen varovainen arvioissani maailman homojen ryntäämisestä Nepaliin avioitumaan. Herra Pantinilla uutisesta päätellen on aika iso ego. ;-)