Muutama uutinen itänaapurista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Parin viime viikon aikana on Venäjällä jälleen ollut uutisia homoihin kohdistuneista väkivaltatapauksista. Kirovissa ja Voronezissa on tapettu homomies ja Pietarissa on ollut oikeudessa kahden homon tappaja, 26-vuotias ukrainalainen mies. Lehdistö suhtautuu näihin uutisiin pidättyvästi. Yleensä pitäydytään poliisin antamiin tietoihin. Joissain lehdissä on mainittu rikosten homofobinen luonne.

Pietarissa queer-järjestö Exitin puheenjohtaja Valeri Sozaeva on vetäytynyt tehtävästään "henkilökohtaista syistä". Hän ilmoitti asiasta ja palautti mieleen, että viranomaiset hyväksyivät Exitin virallisesti vuosi sitten. Se on Venäjän vilkkaimmin toimiva queer-järjestö. Pietarin lehdistö on kirjoittanut järjestöstä useaan otteeseen ja viime vuoden aikana on järjestetty joitakin mielenilmauksia kaduilla.

Seuraavan kerran Side by side -filmifestivaali järjestetään Pietarissa 15.-20. lokakuuta 2010. Valmistelut ovat jo alkaneet, ja tänä vuonna halutaan erityisesti tuoda esiin filmejä, joissa kuvataan HLBTI-ihmisten elämää Venäjällä ja entisissä itäblokin maissa. Elokuvajuhlilla tulee olemaan myös lyhytanimaatioiden sarja. Nyt filmijuhlat järjestetään kolmannen kerran.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Moskovassa on tiistaisin toiminut lesbo- ja feministiklubi "vakiintuneille pareille" (Клуб стабильных пар). Tänään vietetään jäähyväispartyä, kun klubi sulkee nykyiset ovensa ja muuttaa uuteen paikkaan. Klubin ohjelmassa on paljon kulttuuria. Joka viikko on ollut vierailevia esiintyjiä.


Moskovassa joutui tammikuun alussa 43-vuotias pankkiiri kiristyksen kohteeksi. Hänen miesrakastajansa halusi 50 000 dollaria tai hän julkaisisi intiimikuvia pankkiirista netissä. Tapaaminen ja maksaminen järjestettiin Moskovan keskustassa sijaitsevaan kahvilaan. Paikalla oli kuitenkin poliisi, joka myöhemmin tutki kiristäjän tietokoneet ja löysi kuvia ja videoita.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!