Facebook muutti poliitikkaansa: transihmisen rinta ei ole enää pornografiaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Joulukuun lopussa Facebook esti pääsyn erään transihmisen profiiliin. Joku käyttäjä oli ilmeisesti valittanut. Kuvassa näkyi rinta leikkauksen jälkeen. Nyt se oli miehen rinta. Miehillä voi Facebookin profiilikuvissa näkyä paljas rinta.

Dominic S.:llä oli ollut kolme vuotta profiili Facebookissa. Hän kurkkasi joulun alla omaa profiiliaan, mutta pääsy oli estetty. Hänellä oli ollut kuvassa yläruumis paljaana. Alun perin Dominic oli nainen, mutta nyt hän on mies. Naisen rinnat ovat Facebookin mukaan sukupuolielimiä eikä niitä saa näkyä kuvissa. Mutta Dominicin rinnat oli leikattu miehen rinnoiksi. Tammikuun 6. päivänä perustettiin Facebookiin ryhmä Dominicin puolesta ja lyhyessä ajassa siihen liittyi 8 000 ihmistä. Tuli myös paljon sähköpostia.

Tammikuun 12. päivänä aktivoitiin Domonicin profiili uudelleen Palo Altossa. Mutta ehtona oli, että Dominicin kuvissa eivät saa näkyä rinnat. Asiasta levisi tieto laajemminkin ja tuli mm. lehtijuttuja. Niiden seurauksena Facebook ilmoitti, että transihmisen rinnat (miehiset rinnat) saavat tulevaisuudessa näkyä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!