Italia: nälkälakko epäonnistui

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

10.2.2010 Nälkälakko epäonnistui

Savonnasta tulee jälleen uutisia nälkälakkolaistilanteesta. Fransesco Zanardi ilmoitti lopettaneensa nälkälakon tiistaina. Kukaan ja mikään instanssi ei välittänyt nälkälakosta. Nyt jatketaan muulla tavoin poliittisella tasolla. Nälkälakkolainen on pettynyt.


5.2.2010 Soihtumielenosoitus Espanjan suurlähetystöllä tänä iltana

Tänään klo 20 pidetään Espanjan suurlähetystöllä Piazza Mignanellilla Roomassa soihtumielenosoitus.


4.2.2010 Italialainen Francesdo Zanardi pyytää turvapaikkaa Espanjalta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Francesco Zanardi (38), joka on ollut syömälakossa tammikuun alusta alkaen jo 33 päivää, vaatii, että hänen liittonsa 22-vuotiaaseen Manuel Incorvaiaan tunnustetaan Italiassa. Kolme päivää sitten he hakivat poliittista turvapaikkaa Espanjasta Geneven sopimuksen mukaisesti. Manuel kokee, että häntä Italiassa vainotaan homoseksuaalisuuden vuoksi. Italian hallitus on jättänyt hänet kuolemaan. Monista vetoomuksista huolimatta italialaiset instituutiot eivät ole tehneet mitään.

Monet ovat lähettäneet Fransesco Zanardille vetoomuksen, että tämä luopuisi nälkälakosta. Hän on elävänä tärkeä gay-liikkeelle.

Tiistaina Espanjan suurlähetystö vastasi turvapaikka-anomukseen. He sanovat ottavansa vakavasti tämän tilanteen. Mutta Espanjan suurlähetystö ei usko, että homot ovat Italiassa vainottuja. Vastaavanlaisia turvapaikka-anomuksia on tullut aikaisemminkin, mutta niihin ei voida suostua. Jokaisella Euroopan maalla on oma lainsäädäntönsä, mutta Italaiassa ei ole erityisen vaikea tilanne. Kirjallisessa tiedotteessa sanotaan, että Espanja ei ota pakolaisia muista EU-maista.

Tänään torstaina Francesco ja Manuel matkustivat Roomaan vaatimaan Espanjan suurlähetystöä myöntämään turvapaikan. Myös EU:sta joku meppi on ollut yhteydessä Espanjan suurlähettiläseen. 33 päivää on mennyt ja Italian hallitus mieluummin antaa nälkälakkolaisen kuolla kuin tekee jotain ongelmien ratkaisemiseksi..


26.1.2010 Nälkälakkolaisten tilanne

Manuel Incorvaia ja Francesco Zanardi ovat olleet nälkälakossa jo tammikuun alkupuolelta lähtien. Roomassa on ollut muutama päivä sitten heitä tukeva mielenosoitus. He ovat yksi niistä 23 parista, jotka ovat vaatineet avioliiton avaamista homoille ja lesboille. Heidän mukaansa Italian perustuslaki takaa tasa-arvon. Vielä ei ole selvää, mitä korkein perustuslakioikeus aikoo tehdä tämän asian kanssa.

Pariskuntaa on tänään kuultu oikeudessa ensimmäistä kertaa. Zanardi on jo heikossa kunnossa. Hän saa päivittäin kolme kuppia cappuchinoa. Hän on laihtunut 10 kiloa. Hän ilmoittaa, ettei hän aio keskeyttää nälkälakkoaan. Hän kuolee tarvittaessa kotona.


13.1.2010 Italiassa kaksi miestä nälkälakossa

Italiassa HLBTI-ihmisten mielialat ovat entistä epätoivoisempia. Homojen vastainen politiikka jatkuu ja uskonnollinen fundamentalismi lisääntyy. Manuel ja Fransesco aloittivat nälkälakon 4. tammikuuta. He vaativat Italiaan homojen ja lesbojen avioliittoja. Samalla kiinnitetään huomio lisääntyvään homo- ja transfobiaan. Se taas liittyy maassa rehottavaan rasismiin.

Tiistaina oli 200 ihmisen tukimielenosoitus Roomassa. Gayitaliani.eu -sivustolla voi seurata nälkälakkolaisia heidän kodissaan. Kymmenes päivä on alkamassa. Nälkälakkolaiset vetoavat muuhun Eurooppaan. Italian hlbti-ihmisten on saatava tukea Euroopalta.

Aikaisemminkin on toimittu voimakkaasti. Tammikuun 23. päivänä 1998 kristitty kirjailija Alfredo Ormando teki polttoitsemurhan Vatikaanissa protestina Vatikaanin hyökkäyksistä homoväestöä vastaan.

Suoraa lähetystä

1 kommenttia

Noi nalkalakot ei meinaa mitaan, vain itseaan haittaa. monessa maassa ihmiset ovat nalkaisia kun ei ole mitaan syotavaa. Ei heille ole tullut mieleen lakkoilla, kun vain olisi jotain syotavaa.