HS: Homopari Kiinalaislehden etusivulla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Englanninkielisen, Kiinan valtion kustantaman China Daily -lehden etusivulla oli kuva homoparista, joka oli mennyt symbolisesti "naimisiin". Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

45-vuotias Zeng Anquan ja 27-vuotias Pan Wenjie vahvistivat liittonsa homobaarissa Chengdun kaupungissa. Zeng pohti haastattelussa, että "tuhannet homot ja lesbot menevät naimisiin Euroopassa, miksi emme mekin voisi".

Homoseksuaalisuus määriteltiin Kiinassa mielisairaudeksi vuoteen 2001 asti. Nyt turistien suosimassa Dalin kaupungissa on avattu maan ensimmäinen hallituksen hyväksymä homobaari. Perjantaina Pekingissä valitaan Kiinan edustaja Norjassa pidettävään Mr Gay World -kilpailuun.

Parisuhteen virallistaminen ei edelleenkään ole mahdollista huolimatta olojen parantumisesta hiljalleen. Asenteet homoja kohtaan ovat yhä varsin torjuvat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kiinassa homoseksuaalisuus on kommunistivallan aikana ollut vaiettu aihe. Homoseksuaalisuutta ei ole käsitelty julkisuudessa ja homoksi paljastuminen on aiheuttanut ongelmia viranomaisten kanssa ja monasti perhe tai yhteisö on katkaissut välinsä poikkeavaksi paljastuneeseen.

HS: Homopari pääsi lehden etusivulle Kiinassa
China Daily: In a ´first´, gay couple tie the knot in China

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!