Pohjois-Irlanti: Kristityllä, homofobisella naiskansanedustajalla avioliiton ulkopuolinen suhde

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 2

13.1.2009
Iris Robinsonin nuori miesystävä Kirk McCambley pyrki eroon suhteesta kertomalla, että hänellä on muka diagnosoitu kivessyöpä. Sen seurauksena hän ei olisi pystyvä enää seksuaaliseen toimintaan. Kirk McCambleyllä oli samaan aikaan tyttöystävä.

Suhteen katkaisun seurauksena Iris Robinson vaati palauttamaan Kirk McCambleylle lainatun summan siten, että 20.000 punnan shekki Robinsonille ja toinen 20.000 punnan shekki paikalliselle seurakunnalle, jossa Robinsonin sisar on pappina. 10.000 punnan kohtalo jäi epäselväksi.

*********

Amerikkalainen Advocate-lehti on samaan aikaan yrittänyt Kirk McCambleytä kansikuvapojaksi. Siihen ei suostumusta ole tullut.

Lähde: Pink News
12.1.2009
Pohjois-Irlannissa on parhaillaan käynnissä korkean tason erittäin sotkuinen skandaali.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pohjois-Irlannin kansanedustaja Iris Robinson on evankeelinen kristitty. Hän on kuuluisa mm. äärimmäisen homofobisista lausumistaan vuonna 2008. BBC selvitteli hänen ja miehensä taloussotkuja. Samalla paljastui avioliiton ulkopuolinen suhde 19-vuotiaaseen mieheen.

BBC tutki kansanedustaja Iris Robinsonin ja tämän miehen pääministeri (first minister) Peter Robinsonin taloudellisia toimia. On paljastunut pariskunnan järjestelleen itselleen yhteisesti kuusinkertaiset palkat ja kulukorvaukset, vuositulon ollessa jopa 600 000 puntaa.

BBC:n tutkimukissa on selvinnyt myöskin, että Iris Robinsonilla oli avioliiton ulkopuolinen suhde. Kirk McCambley oli tuolloin 19-vuotias. Robinson järjesteli hänelle huomattavan lainan miehen liiketoiminnan aloitukseen.

Samoihin aikoihin kun Iris Robinson oli suhteessa nuoreen puppelipoikaan (toyboy), Robinson hyökkäsi voimalla homoja vastaan. Hän kutsui homoja inhokeiksi, pedofiileiksi ja mielisairaiksi. Hän ilmoitti myöskin, että homoudesta voi parantua. Asiasta tehtiin julkinen kantelu, mutta hän vältti kuitenkin rikosvastuun.

Tällä hetkellä Iris Robinson on masennuksen vuoksi sairaana, ja hän on ilmoittanut vetäytyvänsä politiikasta. Hänen aviomiehensä on kuusi viikkoa virkavapaalla kun asioita tutkitaan. Aviomies väittää, ettei hän ole tehnyt mitään väärää.

Kuuluisa ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell on pahoitellut Iris Robinsonin sairastumista. Samalla hän on todennut rouva Robinsonin käytöksen tekopyhäksi hurskasteluksi.

Skandaali saa lähes päivittäin uusia piirteitä. Se muuttu samalla entistä monimutkaisemmaksi ja käsittämättömäksi. Vaikka herra Robinsonia ei voitaisikaan katsoa väärintekijäksi, tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, ettei hänenkään tulevaisuutensa politiikan parissa ole mitenkään varma.

Lähde: Pink News

Aiheesta enemmän seuraavien linkkien kautta

Hesarin uutinen 12.1.2010
Iltalehden uutinen 11.1.2010

2 kommenttia

Tämä tapahtuma on aiheuttanut monenlaisia reaktioita. Yksi sellainen on yritys saada 1960 elokuvaan Graduate sävelletty melodia nimeltään Mrs. Robinson listaykköseksi. Elokuva kertoo nuoresta miehestä ja häntä huomattavasti iäkkäämmästä naisesta ja näiden kahden suhteesta.

Elokuvan melodiaan tehty pilkkalaulu (2:42) on kuunneltavissa seuraavan linkin kautta:

http://www.youtube.com/watch?v=YRwTj6iXnSI&feature=player_embedded

Tiettävästi Iris Robinson oli 59-vuotias ja Kirk McCambley 19-vuotias heidän suhteensa aikoihin.