Alastonkuvia turvatarkastuksissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

EU-komissio on suositellut lentoasemille ”nakuskannereita” taistelussa terrorismia vastaan. Vastustajien mielestä skannerit laajasti loukkaavat kansalaisoikeuksia. Englantilaisten asiantuntijoiden mukaan skannerit rikkovat englantilaista lapsipornolakia vastaan. Laki kieltää alle 18-vuotiaiden kuvaamisen sopimattomiin kuviin. Manchesterin lentokentällä laitteisto on koekäytössä, ja alaikäiset jätetään pois kuvattavien jonosta. Englannin hallitus joutuu selvittelemään asiaa.

Itävallassa maan tunnetuin solarium-fani, Haiderin entinen lähiystävä Stefan Petzner on myös noussut vastustamaan nakuskannereita. Lehdistötiedotteessaan hän kritisoi EU-komission harjoittamaa kiusantekoa matkustajille ja samalla ilmoitti huolensa röntgensäteiden terveysvaikutuksista. Petzner on mm. Itävallan parlamentissa puhunut viime vuonna vahvasti solariumien puolesta.

Nakuskannerin kuvissa näkyvät luultavasti myös miesten intiimilelut, vaikka ne olisivat muovia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Ensimmäiset "nakuskannereiden" kuvat olivat realistisia. Esimerkiksi miehen kehon yksityiskohdat olivat hätkähdyttävän tarkkoja. Ne herättivät heti melkoista huomiota. Asia jäi silleen, kun ajateltiin ettei noin tarkkoja laitteita tarvita ja amerikkalaisen häveliäisyysnormiston vuoksi niitä ei haluta. Yksi ainut tapahtuma muutti kaiken.

Olen koettanut sanoa, ettei ole olemassa, eikä tule sataprosenttista turvallisuusvälinettä. Englannin pankkiinkin on murtauduttu. Presidentti Bushin(kin) rakentama vastakkainasettelu tuottaa edelleen hedelmää. Amerikkalaisetkin joutuvat kokemaan itseensä kohdistuvan uhkan, joka voi tulla miltä ilmansuunnalta tahansa. Ei auta vaikka määrittelisi "Pahan akselin" kuinka tarkasti tahansa.