USAn kauppaministeriöön transihminen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Amanda Simpson on aloittanut tärkeässä virassa USAn kauppaministeriössä. Kymmenen vuotta aikaisemmin hän oli mies, Mitchell Simpson. Hän oli sotilaskoelentäjä ja rakettivalmistaja Raytheon Missile Systemsin johtaja Tucsonissa. Hän ei voinut hyvin miehenä. Nyt naisena hän on korkea-arvoisin transihminen, jonka Obama on nimittänyt virkaan. Lehdistötilaisuudessa hän toivoi olevansa ensimmäinen sadoista muista. Toivottavasti hänen näkyvyytensä auttaa muita. Toivottavasti se auttaa myös turvaamaan työpaikan, sellaisenkin, jota aikaisemmin ei voinut edes kuvitella. Hän kertoi tuntevansa itsensä paremmanoloiseksi nyt kuin ennen.

Simpsonilla on loppututkinto fysiikassa, insinööritieteissä ja talousalalla. Hän toimii jatkossa teollisuuden ja turvallisuuden virastossa, joka seuraa, ettei vientituotteita käytetä sotilaallisiin tarkoituksiin. Presidentti ei arastellut hänen nimittämistään virkaan.

Anti-homo-järjestö Amerikkalaiset totuuden puolesta on kysellyt: Onko Obamalla jokin transihmisten kiintiöajattelu. Miten pitkälle tämä hallitus vielä ehtii. Myös muut moraaliset patriootit ovat älähtäneet. ”Fokus perheeseen” -järjestö on vakuuttunut, että Obama tällä nimityksellään maksaa vasemmistoliberaaleille vaalien aikaista velkaansa. Monet muutkin tahot ovat jo paheksuneet.

Simpson itse on sitä mieltä, että häneltä vaaditaan nyt enemmän kuin muilta. On tehtävä hyvää työtä. Häntä tullaan kuitenkin tarkkailemaan ja seuraamaan. Nyt Simpson ei halua ottaa puheeksi omaa sukupuolen korjaustaan, mutta hän kertoi siitä vuonna 2002 Arizona Daily Starille. Hän oli joutunut maksamaan 70 000 dollaria kuudesta leikkauksesta. Esim. iholääkäri käytti 250 tuntia parrankasvun lopettamiseen. Tarkkanäköinen voi vielä havaita arvet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän kasvoi Mitchellinä neljän veljeksen parvessa hurskaassa juutalaisessa perheessä Kaliforniassa. Hänen äitinsä elää edelleen siellä. Äidin oli vaikea aluksi hyväksyä muodonmuutosta, mutta nyt he jo vaihtavat ehostusvinkkejä keskenään. Ja äiti pitää siitä, että perheeseen saatiin toinen nainen.

Hän on 175 cm pitkä, kenkä on 42 ja jalat lihaksikkaat. Suuria käsiä ei voi korjata. Kymmeniä tunteja on käytetty logopedilla puheäänen korjaamiseen. Hänellä on 14-vuotias poika, joka rakastaa häntä yhtä paljon kuin ennen isäänsä.

(Welt)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!