Tv:ssä jatkuu homo-ohjelmien vyöry

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

7.1.2010 Tove ja Tooti Euroopassa

Klo 20 esitetään jälleen uusintana kaitafilmikooste Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän Euroopan matkasta. FST5.


4.1.2010 Max Raabe ja Palast-orkesteri

Max Raabe (synt. 12.12.1962) on berliiniläisen Palast-orkesterin homo johtaja. Hän laulaa baritonillaan välillä myös falsettina. Äänestä voi tulla mieleen Al Jolson. Neljä vuotta sitten Max Raabe kertoi haastattelussa urastaan ja orkesteristaan. Neljä musiikinopiskelijaa Berliinissä perusti orkesterin. Tarkoituksena oli aluksi vain esiintyä opiskelijabileissä. Mutta esiintymispyyntöjä alkoi sataa, ja niin siitä tuli ammattimaista.

Vuonna 1992 Max kirjoitti kappaleen "Kein Schwein ruft mich an” ja se pääsi yllättäen radioiden soittolistoille. Sitten tuli tv-esiintymisiä ja kutsuja Berliinin ulkopuolelle. Perusajatus oli, että tehdään tätä niin kauan kuin kysyntää riittää. Muutamat orkesterin muusikot ovat samoja, jotka olivat mukana alkuvaiheessa. Miehitys vaihtuu varsin hitaasti. Viulisti vaihtui, kun entinen halusi perustaa perheen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yksi epätavallisimmista kappaleista on "Klonen kann sich lohnen". Se syntyi noin 4 vuotta sitten. Muuten kappaleet ovat yleensä 1920- ja 30-luvuilta. Sellaisiakin vanhoja kappaleita on kaivettu uudelleen esiin ,jotka ovat täysin jääneet unholaan. Niitä löytyy musiikkiarkistoista, kirpputoreilta ja senajan shellakkalevyiltä.

1920-lukua kutsutaan kultaiseksi 20-luvuksi. Oliko se kultainen? Monelle se oli vaikeaa aikaa. Mutta taiteessa, musiikissa, arkkitehtuurissa ja kirjallisuudessa se oli jännittävää aikaa.

Lauantaina FST5:llä nähtiin elokuva Der Bewegte mann/Vapautunut mies. Elokuvan vitsikäs musiikki oli Max Raaben säveltämää. Siinä on mm. kappale Kein Schwein ruft mich an.

http://www.youtube.com/watch?v=BMkjoQ6S7oQ&feature=related


4.1.2010 Tänään uusintana Italian homo-sisäpolitiikkaa

Klo 17.40 on Teemalla uusintana dokumentti Äkkiä viime talvena. Toimittajapariskunta Gustav ja Luca seuraavat, miten italialainen parisuhdelaki eteni vuonna 2006, kun Italiassa oli vasemmistolainen hallitus. Oli monenlaisia mielenosoituksia puolesta ja vastaan. Sitten hallitus kaatui ja parisuhdelaki hautautui hamaan tulevaisuuteen saakka. Tuli Berlusconin aika.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!