Katolinen kirkko on raivoissaan Mexico Cityn homoavioliitoista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Meksikon korkein katolinen kardinaali on tuominnut epätavallisin sanakääntein Mexico Cityssä laillisiksi tulleet homoavioliitot.

Viime sunnuntain messussa, jossa normaalisti käsitellään vuoden vaihteen myönteisiä näkymiä, saikin epätavallisen sävyn. Kardinaali Norberto Rivera haukkui homoavioliitot, kutsuen niitä "perversseiksi" ja "mielenhäiriöksi. Hän kehotti seurakuntalaisiaan taistelemaan lakia vastaan: "Tämä perverssi esimerkki ei saa levitä. Perhettä on suojeltava perustuslailla. Laki on väärä, mahdoton hyväksyä ja tuomittava."

Viime vuodet Meksikon pääkaupunki on liberalisoitunut monella tavalla. Siitä huolimatta homoavioliittolaki on saanut aikaan muita lakeja rajumman vastustuksen.

Katolinen lakiyliopisto (College of Catholic Lawyers) meni kardinaalia pidemmälle. He kehottivat uskovaisia estämään homoavioliitot kaupungissa.

Katolisen kirkon reaktiot ilmentävät valtiovallan ja kirkon välistä riitaa, jota on kutsuttu jopa kulttuurisodaksi. Meksiko on sekulaari valtio, jossa kirkolla ei ole oikeutta puuttua poliittisiin asioihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katolinen kirkko on koettanut liittoutua jopa evankelisten kanssa, koettaen suunnitella yhteistä taktiikkaa homoavioliittoja vastaan. Vallassa oleva vasemmistolainen Democratic Revolution Party (PRD) on ollut lain takana. PRD:n kansanedustajat lähettivät kirjeen liittovaltion hallitukselle, jossa vaaditaan katolista kirkkoa pistettäväksi kuriin ja ojennukseen.

Pitkän linjan homoaktivisti Lol Kin Castaneda pitää hämmästyttävänä syrjinnän ja homofobian määrää katolisessa kirkossa. "He puhuvat erittäin vastuuttomasti, minkä seurauksena yhteiskunta polarisoituu. Tästä voi seurata väkivaltaa."

Global Post -verkkolehden uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!