Englannin konservatiivit: ystävä Puolassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

17.1.2010 Puolassa halutaan homojen liitot kieltää perustuslaissa

Surullisen kuuluisien puolalaisten Kaczynskin kaksosveljesten puolue Laki ja Järjestys (PiS) haluaa, että homoliitot kielletään Puolassa perustuslailla. Perustuslakiehdotus jätettiin perjantaina. PiS-puolue on tällä hetkellä oppositiossa. Heidän ehdotuksessan kiellettäisiin kaikenlaisten samaa sukupuolta olevien liittojen tunnustaminen Se merkitsisi myös rekisteröidyn parisuhteen kieltämistä.

Parlamentin kyselyssä puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja kehotti sisäministeriötä pitämään silmällä homojen huvipaikkoja ja internet-sivustoja pedofilian vastaisen taistelun takia. Puolue kertoo, että homolobbaajat estävät, että homojen tekevät hyväksikäytöt eivät pääse julkisuuteen. Puolue vaatii myös, että avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten isä selvitetään DNA-testeillä, jotta homot eivät pääsisi käsiksi lapsiiin väittämällä itseään isäksi.


1.1.2010 Onko konservatiivien puolalaiskumppani homofobinen?

Englannin konservatiivien eli tory-puolueen puheenjohtaja David Cameron etsi viime vuonna ennen eurovaaleja liittolaisia EU-parlamentissa. Englannin konservatiiviset mepit päättivät erota EU-parlamentin konservatiivisesta ryhmästä ja luoda uuden ryhmän puolalaisen Laki ja järjestys –puolueen (PiS) kanssa. The Independent kertoi 31.5.2009, että tory-mepit eroavat europarlamentin konservatiiveista ja liittyvät uuteen ääriryhmittymään ”Euroopan konservatiivit ja reformistit”. Joidenkin konservatiivien mielestä se johtaa katastrofiin. Se merkitsee, että taakse jätettäisiin Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy. Englantilaiset konservatiivit alkavat seurustella tiiviimmin puolalaisten äärijoukkojen kanssa. Puolalaisten PiS-puolue on yrittänyt mm. estää gay-marssit Puolan kaupungeissa. Tory-johtaja David Cameron oli toukokuussa pari päivää Puolassa luomassa suhteita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gay Times järjesti kesällä äänestyksen, jossa äänestettiin mm. vuoden kamalin poliitikko. David Cameron pääsi ykkössijalle. Syksyn aikana useaan otteeseen keskusteltiin siitä, miten homofobinen puolalainen Laki ja järjestys –puolue on. Englannin konservatiivit toistuvasti korostivat, että se ei enää ole homofobinen puolue.


Puolassa Laki ja järjestys –puolue pitää homoja pedofiileina

Eilen, uudenvuoden aattona, puolalainen lehti Rzeczpospolita kertoi lisää PiS-puolueen homojen vastaisesta linjasta (UkGayNewsin mukaan). 27 kansanedustajaa on vaatinut sisäministeriöön erikoisosastoa, joka alkaisi seurata internetin sivustoja, joilla edistetään pedofiliaa. Jotkut homopiirit ovat mukana tässä ”positiivisen pedofilian” edistämisessä. Ministeriötä vaaditaan myös tuomaan julkisuuteen, kuinka paljon on viime vuosina ollut homopedofilia –tapauksia.

Aloitteen tekijä, puolalainen kansanedustaja Stanislaw Pieta kertoo, että kaikki gayt eivät ole pedofiilejä, mutta homopedofiilein osuus esim. Englannissa on 20-43%, kun homojen osuus väestöstä on vain 1%. Ja tämä on sen ongelman ydin. Poliisin on saatava koulutusta pedofiilien paljastamiseen homojen keskuudessa. Poliisin on myös ryhdyttävä tiedustelutoimiiin homojen suosimissa baareissa ja klubeilla.

”Kuin neuvostoaikaa”

Homofobian vastaisen kampanjan vetäjä Puolassa sanoi, että tämähän on kuin neuvostoaikaa. Silloin Puolassa järjestettiin homojen vastainen Hyacinth-operaatio. Jos poliisit alkavat käydä gayklubeilla, heidän tehtävänään pitäisi olla ehkäistä viharikoksia.

Laki ja järjestys –puolueen mukaan sisäministeriön pitäisi myös kerätä tietoa niistä äideistä, jotka luopuvat lapsensa huoltajuudesta ja antavat lapsensa homojen hoitoon. Rzeczpospolita-lehdessä oli marraskuussa kirjoitus tästä teemasta. Gayaktivisti Arkadiusz Karski kertoi web-sivullaan, miten gay voi kiertää adoptiokiellon. Ks ranneliike
http://ranneliike.net/teema/puolassa_skandaali_ilmoita_minut_lapsen_isaksi?cid=1&aid=3356

Lähteenä myös
http://ukgaynews.org.uk/Archive/10/Jan/0101.htm

Vaalit alkukesällä

Vaalit pidetään Englannissa todennäköisesti 3. kesäkuuta 2010. Jos konservatiivit voittavat, tuleeko Englantiin voimakas suunnanmuutos?

1 kommenttia

Vaikken ole mitenkään (Englannin) konservatiivien ystävä, niin on todettava, että puolue on D. Cameronin johdolla yrittänyt lähestyä lgtbti äänestäjiä. Puolueen varjohallituksessa on avoimesti homoja ihmisiä ja puoluekokouksen yhteydessä on järjestetty "virallinen" homodisko.

Tietysti puolueessa ja sen kannattajissa on edelleen paljon homofobista väkeä, jäänteenä Thatcherin ajoista, mutta minun mielestäni konservatiivisen puolueen kohtuullisen homomyönteinen linja voi pidemmän päälle olla yhteiskunnallisen ilmapiirin kehityksen kannalta tärkeämpää ja kestävämpää kuin vasemmiston tai vihreiden linjaukset. Sama ilmiö on ehkä nähtävissä Saksassa.