Katolinen kirkko homoliitoista: ihmiskunnan loppu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Vuonna 2005 Espanja oli kolmas maa, joka hyväksyi homoavioliitot ja adoption. Kansasta kuuluu 92% katoliseen kirkkoon ja sosialistihallituksen päätös homoliitoista on ollut kirkolle vaikea asia. Kymmenet tuhannet katoliset osallistuivat viime viikonloppuna homoliittojen ja aborttien vastaiseen mielenosoitukseen. Homoavioliitojen vastaisia mielenosoituksia on ollut ennenkin, ja tälläkin kertaa vaadittiin lain peruuttamista. Korkea-arvoiset kirkonmiehet varoittelivat puheissaan, että Eurooppa on ajautumassa sukupuuton partaalle. Madridin arkkipiispa Antonio Rouco varoitti, että kohta Eurooppa on lapseton, jos tämä linja jatkuu. Paavi lähetti jälleen videoviestin mielenosoittajille. Hänen mukaansa perinteinen perhe on paras koulu, jossa arvot siirretään uudelle sukupolvelle.

Lakiuudistuksia on tehty tiuhaan tahtiin. Espanjassa suojaikäraja on 13 vuotta. Marraskuussa 2006 saatiin Espanjaan translaki, jonka mukaan transihmiset saavat virallisiin papereihinsa haluamansa sukupuolen – jo ennen leikkaushoitoja. Vuonna 2006 hyväksyttiin laki keinoalkuisesta hedelmöityksestä. Lapsen biologisen äidin (tai isän) puoliso hyväksytään lapsen vanhemmaksi.

Tällä hetkellä on menossa lakiuudistus aborteista. Se on mennyt jo läpi parlamentissa. Nyt senaatin pitää vielä hyväksyä uusi laki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!