Budapest: Unkarin kaarti lopullisesti kielletty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Unkarin kaarti on puolisotilaallinen, romani- ja homovihamielinen ”kodinturvajoukko”. Sen jäsenet ovat käyneet uhkailemassa romaneja ja häirinneet Budapestin Prideä. Heinäkuun alussa 2009 oikeus julisti järjestön laittomaksi. Siitä huolimatta se edelleen kokoontuu. Se on vain muuttanut nimensä: Uusi Unkarin kaarti. Viime viikolla Korkein oikeus kielsi lopullisesti Unkarin kaartin.

Unkarin kaartin taustalla on ääripuolue ”Jobbik”. Sen johtaja Gabor Vona on julistanut vastenmielisyyttään homoja kohtaan ja toiminut niin, että Budapestin Prideä vastaan on useana vuonna hyökätty. Budapestissa on tarvittu tuhansia poliiseja prideparaatia suojelemaan.

Korkein oikeus näki vaarallisena sen, että Unkarin kaarti ryhtyy toimimaan järjestyksenpitäjänä. Sellaisella toiminnalla rajoitetaan muiden oikeuksia ja vaarannetaan julkista turvallisuutta. Oikeuskäsittelyn aikana 14.12. Korkeimman oikeuden ulkopuolelle oli järjestetty vahvat turvatoimet. Koko kortteli oli eristetty, ja paikalla oli satoja poliiseja. Kaartin univormujen käyttö tulee rangaistavaksi. Siitä saa n. 180 euron sakot. Järjestön johto aikoo kuitenkin valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Sieltä päätös tulee 5-10 vuoden kuluessa. Kaartilaiset väittävät, että he toteuttavat kansalaisvelvollisuuttaan puolustamalla unkarilaisuutta ja tukahduttamalla mustalaisten tekemiä rikoksia ja muita kansakunnalle haitallisia ilmiöitä ( tarkoittaa ilmeisesti homoja).


Unkarissa on parlamenttivaalit huhtikuun 11. päivänä. Nyt pelätään, että äärikansalliset saavat suuren vaalivoiton ja se vahvistaisi ääripuolueiden asemaa myös naapurimaissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tässä on linkki valokuvaan, jossa nähdään kaartilaisia Budapestin Priden lähistöllä. Aseina on mm. kananmunia.

http://www.gaywien.at/gay-news/1749-ungarische-garde-vom-ogh-verboten.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!