Itävalta sai rekisteröidyn parisuhteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

18.12.2009 Laki on lopullisesti hyväksytty

Tänään Bundesrat on hyväksynyt lain rekisteröidystä parisuhteesta, joten laki astuu voimaan tammikuun alusta 2010. Viranomaiset ovat jo valmiina ja odottelevat ensimmäisiä pareja, ainakin suuremmissa kaupungeissa.

Salzburg ja Wien ovat ilmoittaneet, että maistraatti tarjoaa samat juhlamahdollisuudet, jotka ovat heteroparien käytössä. Salzburgissa on tajolla Mirabellin linnan marmorisali. Myös Grazin pormestari on tehnyt päätöksen, että juhlia saa.

Wienissä on jo etsiskelty pariskuntaa, joka tulisi ensimmäisenä vihille tammikuun 4. päivänä. Siellä on sitten vastassa melkoinen tiedotusvälinemylläkkä.


11.12.2009

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Itävallan homot ja lesbot voivat tammikuun 2010 alusta solmia rekisteröidyn parisuhteen. Parlamentti päätti asiasta torstaina. Lakia vastustivat populistiset ääripuolueet FPÖ ja suurin osa BZÖ:stä. Vihreät olivat symbolisesti vastaan. Vain kaksi vihreää oli puolesta.

Homojärjestö HOSI Wien on iloinen. Ainakin 95% tasa-arvosta avioliittoon nähden on nyt saavutettu. Myös vihreät pitävät lakia hyvänä askeleena.

10.12.2009

Itävallan parlamentti äänestää tänään rekisteröidystä parisuhteesta ja muista siihen liittyvistä lakimuutoksista. Parlamentissa on 183 edustajaa. Vihreät ovat julkaisseet asiasta videon

http://www.youtube.com/watch?v=QI98qM7OTWY

Videossa muistutetaan, että homoparit eivät pääse samoihin juhlahuoneistoihin kuin heteroparit. Kuka julistaa heidät pariksi? Ettei vain eläinlääkäri tai kunnanlääkäri! Taistelu jatkuu, sanotaan vihreiden videossa.

Oikeistopopulistinen FPÖ (vapauspuolue eli eräänlainen Itävallan perussuomalaiset) piti lehdistötilaisuuden, jossa se syyttää sosiaalidemokraatteja, oikeistolaista kansanpuoluetta ja vihreitä. Nämä puuhailevat maahan homoliittoja, vastoin kansan tahtoa, sanottiin vapauspuolueen tilaisuudessa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!