Tallinnan Angel on 5-vuotias

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Joulukuun alussa 2004 Tallinnassa Saunakadulla avasi ovensa uusi trendikäs gayklubi Angel. Viisivuotisjuhlinta alkoi jo viime yönä. Syntymäpäivä on 5. joulukuuta.

Tallinnan gayskenessä tapahtui viisi vuotta sitten iso muutos. Sillon oli jo lopettanut klubi Nightman ja nyt avattiin Angel. Yksi klubin omistajista on Reimo Mets, joka on myös gayaktivisti ja juristi. Muut ovat Peeter Rebane ja Martin Breuer. Reimo Mets sanoo, että Angelilla on ollut merkitystä suvaitsevaisuuden lisääjänä. Viisi vuotta sitten gay-teemoista ei Virossa julkisesti puhuttu. Nyt tilanne on täysin toinen. Kaikki, jotka seuraavat tiedotusvälineitä, tietävät, että Angel on pääasiassa gaypaikka. Angel on näyttänyt esimerkkiä.

Miten Angel on muuttunut viiden vuoden aikana? No, enää ei ole kysymys "lapsukaisesta" vaan "arvohenkilöstä". Monet gaypaikat elävät pari-kolme vuotta, mutta Angel on jäänyt eloon talouslamasta huolimatta. Se johtuu kahdesta asiasta: omistajat pitävät paikkaa tarpeellisena ja asiakkkaat haluavat sitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Angel on trendikäs kahvi-, lounas- ja juhlimispaikka myös heteroille. Se koostuu kahdesta osasta: kahvila (auki joka päivä) ja klubi (auki viikonloppuisin). Se, että paikka on myös heteroystävällinen, on merkinnyt suvaitsevaisuuden lisääntymistä. Paikassa käyneet ovat todenneet, että gayt eivät ole mitään hulluja seksikoneita. Päinvastoin, homojen juhlinta on leppoisaa ja ennakkoluulotonta.

Tallinnassa on useita gaypaikkoja. Keitä Angel haluaa palvella? Reimo Mets sanoo haastattelussa, että on olemassa X-baar, jossa väki käy. Ja on Angel. Ei siis ole kovin suuri valikoima. Angelissa käyvät vapaamieliset ja iloiset ihmiset, jotka eivät pidä väkivallasta. Angel on hauskanpitopaikka. Sinne tullaan, kun halutaan hyvää tunnelmaa. Jos jollakulla ei ole tunnelmaa, hän voi juoda alkoholinsa kotona.

Angel on ihan keskustassa - tuossa nurkan takana.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • peremeesz
  • 12.12.2009, 21.28
On surullista, että Virossa täysin homofobinenkin aineisto pääsee julkisuuteen. En tarkoita keskustelua aiheesta sinänsä vaan näkemyksiä, joiden mukaan homoseksuaalien aseman parantaminen on - todellakin - "amoraalista", Viron kansan ja sen jatkuvuuden vastaista. Homoseksuaalisuus ei tartu, Viron "iive" ei homojen aseman parantamisen myötä Virossa heikkenisi. Toivottavasti Viro lähestyy muuta demokraattista länttä tässä asiassa.