Saksa: Ei tasa-arvoa perintöverossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Vihreät esittivät perjantaina lakimuutosta, jolla saksalaiset homoliitossa olevat tulisivat tasavertaisiksi perintöveroasioissa heteroihin nähden. Kristillisdemokraattien (Merkel) ja liberaalien (Westerwelle) hallituskoalitio torjui esityksen. Tämä oli ensimmäinen yritys muuttaa lainsäädäntöä tasa-arvon suuntaan meneillään olevalla hallituskaudella, mutta se kaatui alkumetreille, vaikka hallitussopimuksessa lupailtiin tasa-arvoa.

Parlamentti käsitteli lakipakettia, jolla haluttiin vauhdittaa kasvua. Kansalaisilta ja yrityksiltä aiotaan kerätä 8,4 miljardia euroa vähemmän veroja ja maksuja. Lakiesityksessä ehdotettiin muutoksia perintölakiin. Sisarukset ja sisarusten lapset pääsevät pienemmällä perintöverolla. Kun se nyt on 30-50%, se tulee laskemaan 15-43%:iin (perinnön suuruudesta riippuen). Eli: sukusiteillä on suurempi merkitys kuin mahdollisella rekisteröidyllä parisuhteella. Homoparin jälkeenjäänyt osapuoli maksaa 500 000 euroa ylittävästä perintöosasta aina 50% veroa.

Vihreitä ihmetytti, että nyt tehdään perintölakiin muutoksia, mutta homoparien perintöveroa ei muuteta. Etäiset sukulaiset pääsevät entistä helpommalla.


Liberaalit puolustautuivat

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Iltapäivällä liberaalien kansanedustaja puolustautui. Hallitussopimuksessa on sovittu, että liberaalit ottavat huomioon hallituskumppanin eli kristillisten näkemykset. Sen vuoksi nyt ei voitu mitään homojen perintöveroprosentteja muuttaa. Tässä oli kyse vain taloudellisen kasvun vauhdittamisesta. Tasa-arvoasiat käsitellään aivan eri prosessissa, sanoi liberaalien kansanedustaja Michael Kauch. Silloin katsotaan, kuuluvatko homoparit edelleen veroluokkaan 3 perintöveroasioissa.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!