Kardinaali: Homo ei pääse taivaaseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Viikon alussa 76-vuotias kardinaali kardinaali Javier Lozano Barragán luki Jumalan lakia HLBTI-ihmisille. Hän muistutti Roomalaiskirjeen kohdasta 1:23. Kardinaali sanoo, että homoksi ei synnytä vaan tullaan. Mahdollisesti he eivät itse ole syypäitä homouteensa, mutta kun he toimivat oman ruumiinsa arvon vastaisesti, heillä ei ole pääsyä taivasten valtakuntaan.

Syynä homouteen kardinaali pitää joko kasvatusta tai oman identiteetin puutteellista kehitystä nuoruusaikana. Mutta se, joka toimii vastoin luontoa ja ruumiin kunniaa, loukkaa Jumalaa. Siitä huolimatta: homoja ei saa syrjiä. Vain Jumalalla on oikeus tuomita.

Vatikaani yritti keskiviikkona selitellä


Vatikaanin lehdistötiedottaja yritti keskiviikkona levittää tiedotusvälineisiin jonkinlaista anteeksipyyntöä. Paavin tiedottajan Federico Lombardin mukaan homoja on kohdeltava kunnioittavasti, tahdikkaasti ja myötätunnolla. Kaikkea epäoikeudenmukaista syrjintää on vältettävä. Hän vetosi katoliseen maailmankatekismukseen. Sen avulla voi parhaiten tarttua tähän monimutkaiseen teemaan.

Katekismus on vuodelta 1997. Siinä kerrotaan, että pieni osa miehistä ja naisista on homoseksuaalisia. He eivät ole itse valinneet tietään. Heitä ei pidä kohdella epäoikeudenmukaisesti. Nämäkin ihmiset on kutsuttu toteuttamaan Jumalan tahtoa omassa elämässään. He joutuvat suuntautumisensa takia kärsimään. Heidät kutsutaan siveyteen. Itsensähillinnän hyve antaa sisäistä vapautta. Rukouksella ja sakramentin armolla he vähitellen lähestyvät kristillistä täydellisyyttä. Näin siis katolinen katekismus vuodelta 1997.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Homojärjestö LSVD: Vatikaani on maailman suurin gay-yhteisö


Saksalaisessa homojärjestössä LSVD:ssä täräytettiin ärtyneesti: Vatikaani itse on maailman suurin homoyhteisö. LSVD:n tiedottaja sanoi, että kardinaalin puheet ovat ihmisarvoa loukkaavia. Hän toivoo, että katolinen kirkko viimeinkin tulisi tähän päivään ja lopettaisi vähemmistöjen loukkaamiset. Ei ole ihme, että monet ihmiset ovat jättäneet katolisen kirkon.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!